Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Encoder használata

Indította gaben, 2024 április 09, 16:29

Előző téma - Következő téma

robroy007

Szia Svejk!

na nekem is sikerült egyből kivégezni a tárcsát

honnan lehet tárcsát pótolni?

üdv Robi

svejk

Talán Varsányinak van 500-asa az is jól működik az optoval...

bmejdz9nu

Még van pár 500-asom, 1000-esem...és van még 2db 400-asom is aminek 8mm-es a furata = E240-hez" munkamentesen" jó a tengelyre.

robroy007

Szia Péter

csak tárcsa vagy komplett encoder?

üdv Robi

bmejdz9nu

Közbe változott a dolog...  
1. A 400cpr-es encoderek elkeltek "polc alatt".... (meg az összes 1000-es... is)
2. Svejk írt neked... ha nem kaptad meg a mailt írjál neki...
"Gondodat" megoldjuk...:) Ha már lebökted az encodert :) Tudod... búvárnak levegőt adni a víz alatt fontos dolog :)

robroy007

levél megjött  
felajánlás elfogadva
köszönet és 1000 hála

62pb8zge

Szia!500-as van még?

bmejdz9nu

Még van egy-két eladó DC szervómotorom (adok-veszekbe)... ha elfogytak akkor lesz még eladó encoder külön is... 50, 100, 360, 500cpr-esek..

korbendallas

Üdv!
Nekem is szükségem lenne tárcsára kinyírtam 3-at. Rá volt szorulva a tengelyre. Szólj légyszíves, ha van eladó. E240-hez kellene

x4rhew5r3

Fenébe[#lookaround]
Egy pici WD40 a tengely mentén, várni egy kicsit, imbuszkulcs a csavarban, és várni egy kicsit. 2-3 perc után az kulcsot fogva óvatosan megmozdítani...

robroy007

legalább nem csak én vagyok szerencsétlen

korbendallas

Én esélytelen voltam:) Egy lejött simán. A többi rá is volt gyógyulva, vagy mi.

svejk

Egyszer én is találkoztam egy ilyennel, na akkor kellett óvatosan lepattintani a fedelet,amint Sneci mutatatta és fogóval óvatosan forgatva lehetett csak lehúzni a tengelyről.
Előtte a tengelyt is kicsit megcsiszoltam polírpapírral. De ez eddig nem volt jellemző.

svejk

Ha nagyon sok lesz ilyen problémás, akkor gyüjtsétek össze és vállalom, hogy megcsináltatom filmből a tárcsákat önköltségi áron.
Az eredeti kis alu agyra egyébként is ragasztással van az acéltárcsa felszerelve.

Természetesen ez igényeseknek nem való, és biztos lesz olyan aki Istenkáromlásnak veszi, na annak nem erőltetem :)
Egyébként kipróbált, bevált megoldás.
Egy tárcsa ára 2-300 Ft lenne...

svejk

Ja, és nem lenne rajta index-jel, illetve a középpont kivágást magatoknak kellene megcsinálni, de egy nagyon éles bőrlyukasztó-szerűséggel megoldható.
Egyébként nem különösebben kényes az excentritásra, a "vaklovak" akár jobb minőségű körömvágóollóval is nekieshetnek :))