Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Encoder használata

Indította gaben, 2024 április 09, 16:29

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ne basszus, szedj össze már valamennyit. Oszt majd elküldöd.

s7manbs8

Persze csak, ha ócsóba van.

4um5b65d

Remélem megosztod a nagyérdeművel a kapcsolási rajzot. Már nekem is volt a gondolataimban, hogy lehetne velük kezdeni valamit.
Milyen nyomtatóé a cucc ?

4um5b65d

Drágább a posta mint a nyomtató. Vettem már 500-ért is. Néha 2000-et is van pofájuk elkérni.
Egyébként "pcbonto.hu"

s7manbs8

Na szétnézek ott is, hátha van.

4um5b65d

Add le nekik a drótot, hogy több kellene, csak félrerakják.

s7manbs8

s7manbs8

Veled megosztom biztos.

s7manbs8

HP DeskJet5150 , gyorsan megnéztem mielőtt a kuka elmegy.

4um5b65d

Na azt nem is tudom hirtelen melyik típus.
Én Deskjet 600-asokat és társait láttam nagyon sokat, de abban is ott virít a kérdéses alkatrész.

s7manbs8

Igen egy időben elkezdték ezeket használni, meg a kis DC motorokat benne. Meg a hosszú encodert is a vonalkásat.

robroy007

hol van a nyomtatóban enkóder még sose láttam

4um5b65d

A fejnek a kereszt irányú mozgását érzékeli. Ha felnyitsz egy DJ600-ast akkor azonnal látnod kell a fej mögötti területen egy kifeszített kb 8-12 mm szélességű műanyag "fóliát".

svejk

A képen látható sinus kimenetű..
a Deskjet 6-7-800-asokban voltak TTL(vagyis inkább négyszög) kimenetű 120,150 és 180 LPI-sek

s7manbs8

Ha négyszögesítem, akkor négyszög kimenetet kapok ?