Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

pa0n9mw

Üdv
Bizonyos fokú tévedés ám az hogy a levegő jó szigetelő.
Főleg a vastag réteg nem.
Ha a hőbeviteltől egy áramlás indul meg benne igen hatásosan elszállitj a hőt egyik faltól a másiknak.
Arra kell törekedni, hogy inkább több de kb. 1 cm nél ne vastagabb levegőréteg legyen, akkor állitólag nem tud beindulni benne az áramlás.
Ezt használják ki a hőszgetelő ablaknál is

végyé

svejk

"A legjobb hőszigetelő ugye a levegő. "

Akkor igencsak fáznál a szobádban a fűtőtestedtől pár méterre :)))

Gondolom a vácum-ra gondoltál, az valóban jó hőszigetelő (lásd thermosz)...
De azt kicsit nehéz lenne ilyen helyen kivitelezni.

svejk

Te írtad le a tutit.. [#worship]
Ez van a lyukacsos tégláknál és az egyéb sok levegőt tartalmazó szigetelőanyagoknál, pl. kőzetgyapot, nikecel.

43pbwjg8s

Egyről beszélünk.
Az elszigetelt levegőrétegekről beszélek.
Csak gondolj a pulóverre, a hungarocellre, a szőrre, a hajra bármire.
De amit irsz ellentmond magadnak.
Az elején azt mndod tévedés a levegő hőszigetelő tulajdonséága, majd a végén leírod, éppen azt, hogy hogyan használják.
Légy már következetes!

43pbwjg8s

De Hagyjuk. Nem érdemes ilyenen vitatkozni.
Azért érdemes lenne utánaolvasni!

43pbwjg8s

Bármi hőt elviselő anyag jó ahhz, hogy (ha már mások így megmondják a tutit) hogy egy de a jobb szigetelés érdekében akár több légréteget zárj köré.

svejk

Jó-jó, persze igazad is van meg nem is...
Szóval nem is tudjuk milyen ez a levegő..talán az előző hozászólásokból az lenne a helyes hogy a levegő rossz hővezető, de jó hőszállító :)
Amikor fázol akkor is pulóvert veszel magadra nem levegőt :)))  

A lényeg hogy általában a #882-ben leírtak nem a legjobb megoldás, viszont ha az a "vastagabb légrés" ki van töltve kőzetgyapottal, perlitbetonnal vagy hőálló pulóverrel :)), akkor már jobban működik a hőszigetelés.

svejk

Azért írtam hogy Végyé megírta a tutit mert én is hülyeséget írtam a kályhás példával :(

000000000

én a két fal kőzzé nem perlit betont tennék,ha nam csak simán perlitet!!!ne finnyáskodjatok már egy kis melegtől!:)))ha kikapjátok a tégelyt,az se semi hőt ad le!:))))

000000000

egyébbként sok őntő műhelyben,nem véletlenűl van padloba sűloyesztve a kemence!:)))

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/%d6NT%c9SZET/%d6NT%d6G%c9P-KICSI%20.jpg" border=0>
Vitainditonak szánom ezt a képet . Ez a mostani legmodernebb öntögép megoldás .
Magyarázat : A fémet indukcios tekercs olvassza meg . A felső rész az van elárasztva argon védögázzall , az also részben van a beágyazomassza amit meg váácummot hoznak létre .

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/%d6NT%c9SZET/ONTOGEP.png" border=0>
Amit meg én terveztem .

3vv2btrhv

Palihoz lenne kérdésem : Ismered a régi megoldást amikor ivfényel olvasztották a hidhoz való acélt ??

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/David/keretek/WAX/K%e9p044.jpg" border=0>
A viasz témában pedig it tartok .
Az összetétele az ismert publikácio-bol .

000000000

gyerekek,nem kell ezt tul bonyolitani!egy kis kovács koksz,egy kis levegő befujás,és indulhat a kohász manufaktura ujra!:))))egy samott bélelt kemence,észtr házilag pár orás munkával meglehet csinálni!:)))