Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Vbodi!
Csak azt kérdezném, hogy esetleg habból nem lehetett volna asztalmintát csinálni ráadásul úgy, hogy abban már a T nútok is benne lennének? Persze ráhagyással. A Spektrumon láttam egy sorozatot ahol vadállatok pofáját öntik ki aluból vagy rozsamentes acélból bennmaradó, majd az öntés során kiégő habminták segítségével.

000000000

Ez az anyag nagyon erős, az adott célra tökéletesen megfelelő.A bentonit tulajdonképpen finom szemcséjű agyag és ahomokszemcsék tapadását illetve formatartását segíti elő.
A gépen munkálom meg és T-nútos lesz

000000000

Kösz Tibor, ez ténleg sikerélmény.

000000000

Köszönöm, ha van rá lehetőséged, próbáld ki.

000000000

Géza!
Szerintem a haböntés ekkora méretben házilag igen körülményes, és a haböntés rettenetesen füstöl, inkább többet forgácsolok.

Motoros

Én is gratulálok, nagyon értékelem a kitartásod, és az eredményeket. És ami még fontosabb: jó egészséget kívánok.

000000000

Szia Motoros!

Köszönöm a jókívánságodat,ha lehetőséged van rá próbáld ki Te is.

Kristály Árpád

Halihó Vbodi!!!!
Beszéljenek helyettem az konok!!!![#vigyor2][#wave][#wink][#worship][#worship]

Üdv.: Árpi

000000000

Szia Vbodi!
A füstölés nem érdekel, a kérdésem lényege az, hogy milyen lesz a habba öntött alu munkadarab minősége. Nem lesz-e tele lyukacsokkal, nem túl kristályos ill. gyenge az anyag szerkezete, stb.
Nekem ui csak korlátozott forgácsolási kapacitásom van így nem mindegy számomra a felpucolás során lemarandó anyag mennyisége.

robroy007

senkit se érdekel ötvözéshez magnézium?

000000000

Szia Géza!
Ha habba öntöd az alut, a felület minősége attól függ, hogy milyen simára csiszoltad a hab felületét és milyen finom szemcsézetű a fekecs.
Egyébbként semmi különbség nincs. A homok rostált és teljesen száraz legyen.

3vv2btrhv

Ha nem igy lenne akkor az auto ipar nem használná !! PL levegö leönlöket igy készitik , csak ott még a homokot vibráltatják ( a frekvencia a szabadalom ) az öntés elött .

000000000

Én amikor habba öntöttem, a száraz homokot és a habmintát tartalmazó edény oldalát körben kalapáccsal vibráltam.

000000000

Üdvözlöm a kedves fórumozókat!

A habszivacsos technikát alkalmazva én is hasonló célú munkaasztalt öntök, de kicsit szerényebb eszközökkel. http://deguss.hobbielektronika.hu/index.php?option=static&view=cncmunkaasztal#2" TARGET=_fnew>Képek

A problémám az, hogy egyszerre csak 830ccm alumíniumot tudok megolvasztani, és pont ekkora az öntvény térfogata is, csakhogy az öntés megkezdésénél le kellett merni egy kicsit, amit nem pótoltam, így nem töltötte ki teljességében a formát. A merevítések viszont tökéletesek.
Mit tanácsoltok, érdemes megpróbálni még egyszer (fél napi munka a modell elkészítése), vagy szerezzek 8mm-es alu lemezt, és ahhoz illesszek merevítőket? Meg lehet csinálni úgy is? Van valakinek valamilyen jó tanácsa?

Köszönettel: deguss
u.i. vbodi gratulálok!

000000000

robroy007-nek válaszolva:  
Az én tudásom és tapasztalataim szerint Mg jó ha van benne, pl. kilincsek Al-Mg ötvözetek. Csak házilag nehéz ötvözni a Mg alacsony forráspontja miatt.