Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Csak az én tapasztalatom.
Vigyázzatok a gipsz negatív, viasszal történő felöntésével.
A gyakorlatban beragadhat!!!!!!!!!!!
Elötte érdemes parafinolajba áztatni majd ha megszívta magát a felesleget letörölni.  
Ehez még jó anyag a glicerin is.
A gumilabdás megoldás az jó. Más szakmákban is alkalmazzák iszapolásnak hívják. A tej az hosszabítja a gipsz kötési idejét a só és a langyos víz gyorsítja. Mindkét adalékot csak módjával!!!!!!
Az üveglap izolálásának módja, vékonyan át kell kenni vazelinnal.
Ha valakit érdekel van eladó művészek által is használt gyurmázható viaszom 50kg.

3vv2btrhv

Szedlay Pál

1000Ft/kg

De nem kell meg vedd az egészet.

Szedlay Pál

Két fajta van.
Egy puhább és egy keményebb.

000000000

A puhábbikból 2 kg,
keményebből   3 kg vásárolnák.
 Üdv Brungel Ferenc Miskolcról

Szedlay Pál

Ok. Írd meg mailban, hogy küldjem hogy szeretnéd fizetni.

000000000

http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0901640x480.jpg?t=1203844935" border=0>

000000000

http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0899640x480.jpg?t=1203844991" border=0>

3vv2btrhv

000000000

Sziasztok!

Tegnap sikerült, amire már régóta vágytam, kiöntöttem az első ÖNTÖTTVASAMAT. Fantasztikus élmény volt. A gázégő süvített, mint egy rakéta, 2 bar nyomás, 2 mm-es fúvóka, a ventillátor turbo fokozaton.

http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0902640x480.jpg?t=1203845257" border=0>

3vv2btrhv

KORSZAKOT NYITOTTÁL !!!!!!!!!!!!

3vv2btrhv

Mostmár csak a etilszilikátos prec öntést kell megcsinálnod és HAWAY

000000000

Mit olvaszottal be? Hofok erteket mertel?

ebalint

Gratulálok!

Nem semmi!

Szomszédok elég messze vannak, vagy elég türelmesek?

[#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Szia!

Nem tudtam hőfokot mérni, mert a hőélemes hőmérőm csak 1300 C-ig mér.Őntvény radiátor közcsavarokat olvasztottam be. Olyan meleg volt a kohó, egy méterről csak úgy perzselt,vakító fehéren izzott minden.Az arcvédő maszk alá egy védő napszemüveget is felvettem. Legközelebb kipróbálom a lánghegesztő szemüvegemet is, az még sötétebb.Bevállt a kohó jó vastag perlitbetonos hőszigetelése. A belső samottégla burkolat még egy óra múlva is vörösen izzott.
Te hogy állsz az olvasztással?