Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

az oreáimra diszeket,mert a nagypiacon,elég drágák ezek a műtyűrők!azt tudom hogy a bronzot nem jo kőzvetlenűl nyiltlángal olvasztani,mert kiégnek belőlle az őtvőző elemek!most készitek egy centrifugál őntő gépet!

000000000

Azt szeretném kérdezni, hogy gipszből lehet formát készíteni, amit alumíniummal öntök ki? Kis alkatrészekről van szó. Elsődleges szempont a formatartás, és a részletek. A modellt viaszból készítem el.

000000000

hőállo gipszből lehet!

robroy007

milyen a hőálló gipsz honnan szerezhető be??

robroy007

érdekes az oldal de azon belül elég vaksi vagyok és nem találom amit keresek

000000000

ott én sem találtam,de mint érdekes oldalt ajánlottam a figyelmedbe,mert vannak ott őtletek szépen!én beiratkoztam a szakkőnyvtárukba,csak a belépő kodot nem kűldték meg,és szerintem ott lehet hogy megtalálhato a hő állo gipsz is!de szerintem a finom samott liszt vizűveggel,az ugyan azt tudhatja!:)

robroy007

értem köszönöm a válaszokat

még nem adtam rá a fejem az öntésre igazából  

bár alapanyagban nincs hiányom
tiszta magnézium, alu, sárga réz, lenne mit olvasztgatni

000000000

azta!:)))duskálsz minden főldi joban!:)))szerintem rá fogod adni,mert nagyon szép látványos,és nem utolso sorban hasznos is!:)

000000000

Erre én is gondoltam, kávédarálóval őröltem finom samottlisztet,egyszer kipróbálom.

000000000

szerintem ez járhato ut,mert ha alu őntésnél, a samott bélés kibirja a hőfokot,miért ne lehetne belőlle őntőformát késziteni?

Szedlay Pál

A gipsz nem hőálló, egyik sem!
Viszont öntőformát lehet készíteni 1 rész gipsz és 2 rész finom kvarcliszt keverékéből. Előnye a vizüvegeshez képest, hogy könyebb bontani és a gipsz oldódik trinátriumcitrát oldatban, ha nem akarod homokfújni öntés után. Arany öntőformának is használják. Ha lehet ne stukatúr gipszet használj, hanem valami közepes minűségú fogászatit. Ehhez az öntés tehnikához valamilyen fémkeretet vagy fémgyűrűt kell használni.

43pbwjg8s

Talán egyszerűbb itt megkérdeznem, hisz Te tudod, (nem véletlenül írtas ide)
Mi is pontosan ez a karcliszt?
beszerezhető-e az ilyesmi hétköznapi ember számára, és ha igen hol? És hogyé aggyák?
Előre is köszönöm a választ!

43pbwjg8s

Bocsánat: A trinátriumcitrát kimaradt az előző kérdésből. Szintén ugyanezek érdekelnének vele kapcsolatban.
Ismét előre is köszönöm!

43pbwjg8s

hmmmm....
Ha már kérdezek, miért is ne.... Mondjuk jobb lett volna egyben megtenni. Bocsánat!
A lenti kérdést újabb tárgyal bővíteném ki:
Samotliszt.