Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

elő kerűltűnk,elő kerűltűnk????!:))))

dg8n4i8x

Ha ellátogattok ennek a topiknak az elejére akkor ott találtok érdekes infókat ezzel kapcsolatban! Segédanyagok beszerzése stb...

43pbwjg8s

Szia!
Még egy nap van és a jövő héten leállás van nálunk. Pár napja ilyenkorra már nem tudom nyitva tartani a szememet, gondolkodni meg ég annyira sem mint normál esetben.
A jövő héten rendbeteszem magam végre.

43pbwjg8s

Szia Balu!
Köszi. Így hogy várható hogy megtalálom, már meg is nézem.
Köszönöm!

000000000

látod mit tesz a lustaság?jo kis filmek is vannak rola,de lusták vagyunk vissza lapozni!:)))

000000000

Mivel szigetelik a kemencéket? Próbáltam ilyen citromsárga (szerintem üveggyapot) paplant, de ez szétporladt. Mi használható, amit be lehet szerezni?

Köszönet!

000000000

az alu őntéshez ha vas a tégelyed,és nem grafit,akkor samott lisztes habarcsal bélelik,mert az olvadt alu eszi a vasat.

Szedlay Pál

Itt kapsz kvarclisztet de, karclisztet nem.[#buck][#buck]
http://www.uveg-asvany.hu/category/termek-katalogus/kvarclisztek
http://www.interkeram.hu/arjegyzek/segedanyagok.pdf

Az utóbbi vegyszert szerintem nem tudod megvenni, ha mégis szólj nekem is.

43pbwjg8s

Köszi az infót!
Nem olyan karcos a dolog! :)

000000000

Én perlitbetonnal szigeteltem, ha visszalapozol a topicban,megnézheted.Nekem bevált.

000000000

Köszönöm a gyors válaszokat, de kérdésem a kemence szigetelésére, és nem a tégelyére irányult. Magyarul a samotttéglát akarok kívülről szigetelni, hogy ne fűtse a helységet annyira. Úgy hallottam, hogy üveggyapot, vagy kőzetgyapot megfelel. Ez ügyben ki mit tud tanácsolni?

43pbwjg8s

A legjobb hőszigetelő ugye a levegő.
Nem peóbálod meg esetleg azt, hogy egy vastagabb légrés után még egy samottgyűrűt húzol köré?
Egyébként érdemes lenne azt a hőt felhasználni.
Egy adag fürdő és mosdóvizet tuti fel lehetne vele melegíteni. Pl. a légrésben felmelegedő levegőt rávezetnéd egy hőcserélőre.
A levegő a hő egy jó részét elvinné.

000000000

Kösz, tudom mi energia vész kárba, ezért akarok szigetelni. A fürdővízmelegítés megoldott, napkollektorral megy.
A samott-tégla jó hővezető is, és sugárzással nagyon sok hőt ad le. Ezért akarom szigetelni....

43pbwjg8s

Gratula, hogy ilyen dolgokat már megoldottál!
Sajno smég nem olyan gyakori.
A levegőt nem vicccől mondtam egyébként!
Ha a kamance köré tudsz zárni egy réteg levegőt, azzal tudsz a legjobban szigetelni.
Persze jogos a kérdés: mivel vedd körbe ezt?

000000000

Szóval húzzak még egy samott-tégla falat a mostani köré? Az egyetlen problémám az az, hogy drága, és marha nehéz. Már így is vagy 40 kiló a kemence...
Mi a helyzet az YTONG-gal? Bírja a hőt, de szigetel is? Használható lenne szigetelő gyanánt?