Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

http://img0.tar.hu/varady/size2/30640400.jpg" border=0>

000000000

http://img0.tar.hu/varady/size2/30640375.jpg" border=0>

000000000

000000000

Sziasztok, nem tud nekem kiönteni valaki emberi áron 6-8db csapágyházat? A habminták megvannak. Viszonylag rövid időn belül kéne.

000000000

Szia Bagoj!

Küld el a mintakat postán, megcsinálom.

000000000

Címem mailben ment szia

robroy007

néhány érdekesség esetleg találtok benne hasznosítható dolgokat

http://www.backyardmetalcasting.com/index.html" TARGET=_fnew>fémöntés

sok sikert
Robi

robroy007

Azért szerintem egy eszterga gépnek nem kéne ilyen csúfos véget érnie!

Ha üzemel többet ér mint az ócsakavas  
kb 500x40FT= 20 eFt méh telepre befelé  
ez nálunk 250 kiló vasat jelent kifelé és még megvan amivel megmunkáljuk esetleg

robroy007

a link lemaradt
http://www.backyardmetalcasting.com/scrapiron03.html" TARGET=_fnew>Az esztegapad brutális halála

9v9rb6gau

Szia!

Na igen! Barbár amerikóner, mi mást lehetne erre mondani? De láttad, milyen tákolmánnyal próbált esztergálni?

000000000

Jaj, hat ezen nem kell csodalkozni. Mikor a motoros videon letepi a meregdraga fenekidomot, hogy megmutassa hogyan van feganyolva a hatso kitamaszto egykerekezeshez...

Meg ugye a sok "eki"... Nem birjak ki..

robroy007

Én inkább megtartottam volna a nagy esztergát mintsem csináljak aluból, bár igazzi hobby szellem van benne

3vv2btrhv

3vv2btrhv

000000000

Tisztelt Fórumozók!

Egy viszonylag ritka jelvényről szeretnék másolatokat készíteni.

Az alapötletem a következő lenne:

Egyoldalu gipsz mintát készítenék. Ebbe felülről önteném bele a fémet.
Semmi fedés, semmi komoly, egy egyszerű minta.

Végigolvastam az összes hozzászólásotokat és a következő kérdésem lenne:

Előszőr aluminiumra gondoltam az öntő anyagot, de mivel az itt olvasottak alapján olvasztása nem tűnt egyszerűnek, elgondolkodtam az itt említett Zamak-5 vagy spiáter anyagon. Aminek alacsonyabb az olvadáspontja mint az aluminiumé. Zamak-ot vagy spiáter-t ha jól olvastam érdemesebb megvenni, mint guberált anyagokból olvasztani. Hol lehet megvenni Budapesten kis mennyiségben?

Szeretnék "ezüst" és "arany" színűeket előállítani ebből lehetőleg ötvözéssel.
Az öntendő anyagtól függően rezet vagy valami mást oldhatok fel, hogy sárgáb legyen az öntvény?

Model gipsz megfelelő öntő sablonnak? Esetleg még kell valamivel kezelni, felület vagy hőkezelni?

Esetleg használhatok pozitív mintának szilikon gumit a jelvény helyett, hogy ne azt kenjem össze gipsszel? Mi ennek a szilikon guminak a neve és hol lehet megvenni?

Olvastam a Kaloriatech Kft tégelyeiről is. Budapesti vagyok, árban és helybközelben is megfelelő lenne. Ezek a tégelyek (mondjuk a KAL400-KAL405 valamelyike) megfelelőek lennének a Zamak megolvasztásához disznópörzsölővel? Vagy esetleg más sufni módszerrel?
Vagy tégelyként használhatok zománcozott vagy hagyományos acél edényt is?

A felmelegített fémbe szeretnék még dermedés előtt egy acéldrótot belemeríteni a későbbi felvarhatás miatt.

Mennyire kivitelezhető így. Vagy milyen ötletetek van erre az amatör megoldásra?
Esetleg van más, olcsóbb és alacsonyabb olvadású fém amit használhatok erre? (olmot nem szeretnék)

Köszönettel: Fanta