Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Üdvözlünk köreinkben és nagyon köszönjük a hasznás és részletes hozzászólásodat![#eljen]

000000000

Szervusz Jószef!
[#wave]
Én is üdvözöllek! 70 Kg? Ejjjha! Nem semmi otthon!  

Áron

000000000

Kérdeznék is egyből: van "két marok" színtiszta vörösréz hulladék anyagok. Különféle vastagságú lapokból (3-10mm) a leesett darabok, kis hasábok. Ezeket szeretném tömbösíteni. 4-5mm vastag táblaanyag lenne a végcél. Szélessége 110mm, a hosszúsága amit kiad.

Ezt tudja valaki vállalni? Költségek?

ncw4w5nca

Helló Aszbolit a  vörösrézzel az a probléma hogy rosszul önthető, és a késztermék lukacsos szerkezetű lessz a nagy demedési zsugorodás miatt. Ezen kovácsolással lehet javítani, de jó minőségű akkor semlessz.

000000000

Akkor jobban járok, ha leadom valahol?

000000000

Szia József!
Módszered a legegyszerűbb amiről valaha is hallottam. Egy amcsi rovatban olvastam, hogy grilltűzhelyen faszénnel hevítették fel a vödörbe rakott az alumíniumot. De a Te megoldásod még ennél is frappánsabb.
A lavórból hogyan öntöd ki öntőformába a fémet? Én biztos magamra loccsantanám, pláne ha 70 kg. Más: 5 kg-os camping gázpalackom van. Alkalmas-e ez néhány kiló alu olvasztásra vagy muszáj vennem egy nagy pb palackot?

000000000

Az alu-olvasztást egybe kell kötni a disznópörzsöléssel [#papakacsint]

000000000

Tyutyi!
Mekkora a disznó olvadáspontja? Gondolom az emberé körül lehet.  bővebben itt: http://www.sasovits.hu/cnc/ontes.htm" TARGET=_fnew>Figyelmeztetés!

Vegyük figyelembe továbbá azt a tényt, hony még József is csak 70 Kg-t öntött egyszerre! Egy ekkora disznó nem is dosznó. (malac)

Kéne nyitnunk egy ülön topicot a "disznóöntésről"! Tudok olyat, aki még ebbe is írna...

ncw4w5nca

Szia Géza!
A kisebb lavor szélét fogóval fogom meg, és nemes egyszerűséggel kiöntöm belőle. A nagyobbnak a pereme alá van hegesztve hatos gömbvas, amire mindkét oldalt két-két karika, ebbe a levehető fület lehet akasztani. A kisebbek 30 és 40 cm, a  nagyobbak pedig 50 és 70 cm.  
A legnagyobbat már nem egyszerű felvenni ha tele van. :) A palack mérete csak annyiban számít, hogy olvasztáskor hamarabb lehül és előbb kell melegíteni. Fontos még hogy a perzselőben ne legyen nagy a fúvóka. Akkor jó ha kis zömök kék lánggal ég. Én nem használok nyomáscsökkentőt, hisz annál jobb, minél nagyobb a nyomás. A nyomáscsökkentőt nem érdemes megbuherálni, hisz az csak akkor lesz igazán jó, ha teljesen ki van belezve. Úgy pedig már semmi értelme.

000000000

Vissza égés gátlót nem kellene használni?

ncw4w5nca

Én nem használok, és  nem tudom elképzelni hogy visszaéghet. Ez ott lehetséges ahol tulnyomásos oxigén van a pisztolyban hozzákeverve. Nagyon régota használok perzselőt, de még egyszer sem durrant vissza.

4mjnxdwuu

Sziasztok
Ha valakit érdekel, a Nagykátai MÉH telepen, a tavalyi utolsó nyitvatartási napon láttam két "valamilyen kemence szerűséget" samottal kirakva + üveggyapot, és vagy 4 db folyékony hidrogénes hűtőt,(olyan orvosi, vagy kutatóintézeti kinézet) Kb ipari konyhai üst nagyságú.  
Hátha tudja valaki használni, álltalában itt minden kilós árú.( bár ez nem 1-2 kiló )
Ezt jól megmondtam mi?

3vv2btrhv

Szia Trapista
nagyon nézegettem én is de mintha fagyaszto(Sperma) lenne !
Egyeztesünk ujra idöpontot mert a multkor egész nap pesten voltam .

4mjnxdwuu

Helló, de azt a kettőt is nézted ami pont vele szemben volt a telep túloldalán?

3vv2btrhv

Szia Trapista
Nem , mert nagyon siettem !!
Tibor