Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Szia Kalmus
Kellenenekem a ONECNC WIRE (HUZALVÁGOS) változat ! Nagyon sürgös !!
Tibor

000000000

Sziasztok!Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy alumíniumból szeretnék autóra nyomtávszélesítőt önteni,szeretném kérdezni, hogy mibe kellene öntenem vagy miből kellene csinálnom öntőformát mert a negatívját ki tudom maratni de ha beleöntöm abba akkor nem lehet kötés után kiszedni.Bocsi a fogalmazásért s előre is köszönöm a segítséget.e-mail: smc88@freemail.hu

000000000

Ha nem akarod életed hátralévő részét börtönben vagy tolókocsiban tölteni, eszedbe ne jusson futóműalkatrészt ÖNTENI! Ez csak speciális ötvözetből KOVÁCSOLÁSSAL készíthető, de nem otthon. Remélem ebben öntőszakértőnk "Kalmus" is megerősít. Ettől persze továbbra is Nálad a labda.

000000000

Már eszébe jutott...[#ijedt]

D.Laci

„autóra nyomtávszélesítőt önteni” szerintem csak egy tárcsát akar 4 vagy 5 furattal semmi tartó szerepe nincs, egy szimpla távtartó. Nem is kell önteni, egy tárcsát kel esztergálni aztán kifúrni…

000000000

Úgy tűnik hogy jórész igazad van, én vagyok a túlzottan aggódó. De futóművet azért továbbra sem barkácsolnék. A reálisabb kép miatt esetleg olvassátok el http://totalcar.hu/magazin/szotar/nyomtavsz/" TARGET=_fnew>EZT!

000000000

Túl aggódó vagy, egyszer nyáron "feltéve ha lessz" gyere el csanytelekre és itt megnézheted a távtartót mikor "sokszor" három keréken versenyeznek:)

000000000

Ha Te is így látod, biztosan igaz. Ha időm engedi megnézem a "csányteleki nagy derbit". Addig meg reszelem az enkódereimet, mert azzal sem készülök el soha. Mindig van egy újabb, sokkal jobb ötlet. Meg kellene tanulnom végre időben elvágni a kolbászt.

000000000

Nem Csánytelek hanem Csanytelek:)))
Hól van Csány???

000000000

Hát látod, ezt is rosszul tudtam. Mára befejeztem! Megyek sörért.[#finom]

000000000

Motoros

Tipusidegen felni felrakásnál ha módusúl az osztókör akkor a nyomtávszélesítő pogácsába megy a kerékcsavar és ilyenkor már komoly szerepe van  (nem csak töltelék) és ekkor már egy öntött repedős  alu tákolmány valóban életveszélyes is lehetsőt az is.  
Vagy rosszúl tudom?

000000000

Szia hrally!

Sajna nem ismerem a általad gyártani kívánt alkatrész terhelését. A biztonság kedvéért inkább a huzott (kovácsolt) alapanyagot javasolnám, amit rúdban lehet venni. azért is ezt javaslom, mert ugyan öntenek ilyen jellegű alkatrészeket, de igen szigorú minőségellenőrzés (röntgen, előirt nyúlás) mellett. Ezt ha hulladákból gyártod nem biztos hogy tudod teljesíteni. Én inkább Motorossal és Imivel értek egyet.

000000000

van egy 13 kw-os motorm amit szétszedtem, öntöttvas a váza, a tekercse alkalmas lehetne indukcis rézolvasztásra? és ha igen hogyan?

000000000

Azt hiszem, nem igazából használható. Az nagyfrekis indukciós tekercsek mindössze néhány menetesek a több tíz esetleg száz kHz-es freki miatt. Ceruza vagy hüvelykujj vastag rézrudak, esetleg csövek a vízhűtés miatt. De a szinesfém felvásárlók jó pénzt adnának érte[#nevetes1]