Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

Motoros

Hát ahhoz hogy valami jó kisüljön, tényleg lehet inkább kemenceépítéssel kéne foglalkoznunk.

Ez a kemenceépítés egyébként egy érdekes dolog. Az öcsém aki programírással foglalkozik és a manuális dolgokhoz semmi kedve és képessége (egy lyukat nem tud kifúrni) ..már évek óta kemenceépítésen töri a fejét. Teljesen megmagyarázhatatlan számomra a dolog..lehet hogy valami ősidőből felbüffenő vágy ez??

HJózsi

Az ajtaját pl.  plazma v. lézer vágóval ...[#circling]

Motoros

A hátsó kéménytisztító ajtó mögött meg a kolbászokat, szalonnákat füstölnénk.
Valszeg azért olyan nagy hogy a rúdra kényelmesen be lehessen aggatni a cuccot.
A #622 kemence egy elég furcsa mert mintha ki lenne fordítva...azaz a búb felöl van etetve

3vv2btrhv

beleszolok én is !
Nekem alternativaként a fütés megoldás jöhetne szoba , mert a gáz ára csak felfelé fog menni és nem lehet tudni hol fog megálni ,  
Szoval az RC ötlete : a kemencébe rozsdamentes spirális csö ami a mostani központi fütéshez csatrakozna , meg a melegvizet ado hötárolos bojler is belenne kötve , Istvánnak van már valami vezérlóje gázkazánhoz ezt kéne ide aplikálni és a CNC -sités meg a tüzelö adadolása mondjuk szervo motorral .

robroy007

Sziasztok!

a kenyérsütéshez témához szolnék hozzá

pár éve Bárándról lehetett kapni igazi paraszt kenyeret pékségből 1000 Ft volt nem tudom mekkora már pontosan

egyik alkalmmal 1 héttel később mentem érte !!!! és még mindíg ízletes és ehető volt pedig csak betették a gyűjtő helyen a szekrénybe ((fólia dekorációs bolt Roland éppel szíjas hajtással, hogy köze legyen a cnc-hez is))

akkor vált számomra nyílvánvalóvá, hogy lehet jó kenyeret csinálni csak akarni kell  

élelmiszetripari szakmai megjegyzésem: pár éve panaszkodtak a pékek, hogy nem jó a búza kenyeret sütni! aztán valmai okos élelmiszeriparis benyögte a TV-ben, hogy nem kéne bele adalék mert a búza jobb mint valaha!

Kedves Adminok! kérnélek titeket, hogy ha egy női oldalnak van recept klubja nekünk miért ne lehetne??  
a szakácsok többsége férfi és mi magunk is, elmondhatom szerintem sokak véleményeként jól főzünk csak ritkán

Robi

000000000

Legyen? Semmi akadálya! Add meg a frappáns címet, és lesz![#eljen]

Motoros

Az adalék azért szükséges hogy egy napon belűl megszáradjon, vagy inkább megromoljon, utána dobd a kukába és vegyél másikat. Ez a fogyasztói társadalom lényege. De ez csak az én véleményem.

Motoros

Ha cnc-sítjük a kemencét, meg a kenyérsütést akkor nem sz@rtunk a kútba csak a kávájára...aztán belelöktük.

000000000

Nem szabad mindent automatizálni, a kreativitásnak is helyet kell adni (az a fejlődés és az egyediség)![#eljen]

robroy007

Sütünk, főzünk cnc-sítünk avagy receptek a műhelyből

000000000

Minden esetre a "fémöntéstől" igen csak elkanyarodtunk! Legyen egy sütés-főzés rovat?[#buck]

000000000

Nyálcsorgás két marás közben...[#nevetes1]

crgs7u9wg

nem nagyon szoktunk errol beszelni, ugy ertem a mindennapokban, de valahogy nagyon igaz lehet az, hogy az etkezes igen jelentos hatassal van a szervezetunkre es azonon keresztul, nyilvan, magunkra is, szoval lehet, hogy tenyleg nem artana egy ilyen kajas topic :)

7vpav5d32

Süssétek a lángosokat, kenyereket, káposztákat én hozok hozzá holnap igazi bivaj tejfölt Torockószentgyörgyről. (43% zsirtartalommal) Az lesz az igazi.

HJózsi

Ha már a kemencével indult, lehetne a gasztro topic neve :  

Búboskemence...

mindenki tudni fogja miért, mivel térjen be oda ...  [#wave]