Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Ismert anyagi hejzetemböl kifolyolag nem tudom kifizetni de nagyon érdekelne !
Esetleg képet rolla belinkelnél ?

dg8n4i8x

Tibor!

Beszereztem ma a szénrudakat! Ki is próbáltam egy darab sárgarézen. Először homokba tettem, de a homok pillanatok alatt összeolvadt... Egy betondarabon próbálkoztam, elég gyorsan megolvadt az, sajnos a hegesztő trafóm gyengécske de ahhoz a mennyiséghez amit én akarok önteni talán így is elég lesz... Ígéretes ez a dolog!

3vv2btrhv

Tégejed van ? Mert én abba szeretném az acélt olvasztani , és utánna beleönteni a negativba .

dg8n4i8x

Csak fekecsel kikent van, próbáltam benne olvasztani de lehet kevés lesz a trafóm hozzá, mert elég picike. Azért a sárgarés nagyjából megolvadt, de még a fekecs is ahol nagyon közel került az ív! Még próbálkoznom kell, de az a gyanúm, hogy rövid az ív...

43pbwjg8s

Ha nem gond ide teszem, mert tudom, hogy Hunka Tibi ide mindenképpen benéz.
Már megint találtamvalamit a régebbi dolgaim között. PErsze ez még elég gyenguska, de alapjaiban ilyesmire gondoltam mint amit itt látsz lentebb. Amit mutattál (bocsánat a késői válaszért) is tetszik, de szerintem légy egy kicsit bátrabb!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/tattoo/1result1.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/tattoo/1result2.jpg" border=0>

000000000

Ezt öntöttem régi vízcsapokból a CNC gépemhez. Reliefeket marok majd bele.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.08.23/DSCF2011.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Ugy látom kell majd foglalkoznom az olasztással is egyszer majd sokára. De lesz alap. Lesz akit majd nyaggathatok. :)
Nagyon tetszik amiket csináltok!

dg8n4i8x

Olajégővel olvasztottad? Mibe öntötted a rezet?

000000000

Gázzal (PB) olvasztok.A samotthoz hasonló anyag, csak sokkal puhább, nem tudom, hogy mi a neve, nagyon jó hőszigetelő.Ebbe az anyagba kapartam ki favésővel egy négyzet alakú mélyedést kb 8mm mélyen és ebbe öntöttem a rezet.

0gbwyh99

Hol használják azt a samot féle anyagot ? Te honnan jutottál hozzá ?

4um5b65d

Építő anyag kereskedés. Samot tégla !!!
Ez kétszer égetett tégla voltaképp, ha jól tudom.

4um5b65d

0gbwyh99

"A samotthoz hasonló anyag, csak sokkal puhább, nem tudom, hogy mi a neve" , a samott tégla tudom micsoda , csak az amit vbodi mond , azt nem tom micsoda ! [#duhos2][#puszi]

4um5b65d

Bakker , hát az a puha samott, teeeeee
[#duhos2][#falbav]

0gbwyh99

Paripa pikilijét magának a popójába Laslie bácsi !!! [#puszis]