Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Miklós!
 A kénmáj receptjét nem tudod véletlenül/szándékosan?
Természetesen ha más tudja az is mondhatja...

ebalint

http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=1407" TARGET=_fnew>Nem kénmáj, de talán működik.

Manapság már vagy nagyon féltik az állampolgár életét, vagy azt hiszik, hogy terrorista.

Üdv.

Miki2

Mint írtam, mindíg készen vettem gyógyszertárban.
A konkrét összetételét sajnos nem tudom.
Talán Hunka Tibi, Ő a metál lapokat így patinázza. Talán ismeri az összetételét, vagy a beszerzési forrását.

Miki2

Bocsi, ez lemaradt.
http://hajomakett.hu/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=693" TARGET=_fnew>Mégis valami infó a kénmájról

000000000

Köszönöm urak!
ebalint-É konkrét.

yuagaci9g

Kenmaj
Kenpor es zsirosszoda  kevereket lassan hevitsed gazlangon, majd ha osszeolvadt, rogton ontsd fel vizzel es razogasd amig oldodik.
Vigyazz, nagyon budos![#felkialtas]

ebalint

T.Kollégák!

Ez nem egyszerűen büdös, hanem akár gyenge sav hatására is kénhidrogén szabadul fel. Ez büdös addig, míg a koncentrációja alacsony. Aztán nem érzed, aztán esetleg meghalsz.
A kénhidrogén a cián után következik, mint méreg.

Üdv, e.

000000000

Továbbra is köszönet mindenkinek![#worship]
A H2S-re meg megoldás a szellőztetés.Persze nem pincében.

Szedlay Pál

A polimetilmetacrilatot ( plexi) mint műanyagot ha melegítik metacrilat keletkezik amely ledesztillálható lehet hogy ezt a kötő anyagot használják.

Szedlay Pál

Esztergálással marással készítem a negatív formát és ebbe szórom bele a port, majd állandó préselési erő mellett felhevítem.

3vv2btrhv

Köszi, megmézted a linket ?

3vv2btrhv

Készitettem egy proba keverést : képkeret festéshez használt pronzport és Tofelyi öntö massza-port kevertem össze a megadott modszer szerint , majd szilikon negativba belepréseltem.
Másnap megszilárdult . Most égetni kellene

3vv2btrhv

http://rs6.net/tn.jsp?et=1102634904271&s=591&e=001H0KF7-U29lh0_qd5b-dN1asmq10aSONB5y6G6r84kbKA2AjYrzZQVC7iZQodEh-4uDmqyyZf0RiOcfw9ZpmLsmX5q6tx57hWmQsUhPz6DIEgnK4x68kSUGXNq5-p1RMGqRBFN2ZgoPCsxBTb8_DJbVIodwC3kT8jDw1qI7KT2Dc=" border=0>
amcsi tali bronzpor ékszer

D.Laci