Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Mindenféleképpen acélbol akarom ,mert ez most a trendi .

000000000

Sziasztok!
Mocsok régen mintha olvastam volna itt a topikban azt, hogy a habminta alkotóelemeit nem lehet akármilyen ragasztóval összeragasztani. Ekkor ui. a ragasztási felületek mentén az aluőntvény hajlamos a szétválásra ill. meggyengülésre.  Milyen ragasztót használjak tehát a habdarabok összeragasztására, hogy ezt a problémát elkerűljem? (A fehér ragasztó állítólag nem jó)

ebalint

Szia!

Szégyen ide, szégyen oda ...: nehezéknek.

Mentség : sorkatonai szolgálat.
Üdv.

000000000

000000000

000000000

000000000

Eladó:
Eurotherm-7100A-Tirisztoros  
Teljesítmény szabályozó,
elktromos kemence szabályozáshoz kiváló.
400V-63A-Max. 0-10V, bármilyen PID-es vagy sima  
szabályozóról hajtaható.
20000Ft
tel:20/9236982

Info:
http://www.eurotherm.co.uk/products/power-control/power-controllers/7100a/

9pzsdmpb4

Sziasztok.

Lenne egy tölcsér amit ki szeretnék öntetni alumíniumból. kb. 90mm-es a tölcsér belső kiinduló mérete, a vége a tölcsérnek pedig 160mm-re szélesedik. Falvastagság kb 5-6 mm. A tölcsér pedig kb 200mm hosszú lenne. Mintaanyag agyagból lenne, mert azt egyszerűen el tudnám készítettni. Ha valakinek odaadnám ezt az agyagtölcsért ki tudná önteni a tesójját alumíniumból? Mennyi időbe telne az egész elkészítésre, legyártása? Ha igen, kb. mennyiért, és hová kellene mennem az elkészítéséért. Én Bicskén lakom. Köszönöm előre is.

D.Laci

D.Laci

9pzsdmpb4

Köszi!
Arra gondoltam esetleg innen valaki szívesen elvállalta volna.

000000000

Miért kell azt öntvényből?
Alu lemezt némi gyakorlottsággal lehet formázni esztergán. Én ugyan még csak egy kisebb darabot próbáltam, nem vállalnám el okvetlen.

000000000

elöltöltős bp lövész fórumokon nézz szét, ök maguknak öntik a lövedéket pont régi vizvezeték csőből.

9pzsdmpb4

Na nekem sem gyokorlottságom, sem esztergám. A lemezt pedig awival össze is kéne varrni, amihez kell hegesztő trafó is ami tud alut hegeszteni (ami nem minden bokorban terem), aztán a varratot le kellene szedni esztergán, ráadásul a tölcsér végén van egy visszahajlás, amit nem lehetne megcsinálni, csak előhajltással, amihez kellene hajlító gép is. Szóval azt hiszem marad az öntés.

D.Laci