Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ywathzay

A Vajdaság-ban él, Jugóban.

000000000

Megayarul: ren és platni:-)

3vv2btrhv

Hivj fel telefonon .06030 841 90 35

D.Laci

Tibor!!! Let volna egy nagy meló a számodra, de eza szám nem jó!!!!

43pbwjg8s

Egy 0 minusz szerintem a 30 előtt!
Ugy próbáld meg!
Bocsánat ha már igy is próbáltad volna!

000000000

Szép dolgokat készítettél,miből gondoltad kiönteni őket?

000000000

Szia D.Laci!
Kösz,hogy ezt a jó munkát elküldted nekem(#1099)

0gbwyh99

Szabadka - Vajdaság [#wave]

000000000

Érdeklődnék, hogy van-e valami, amire figyelni kell ólom olvasztása közben.  
Egy pár régi vízcsövet olvasztok meg, és öntök lemez formába, szükségem van ilyenekre alumínium eloxáláshoz. Azt tudom, hogy a hulladékot ne a kukába dobjam, de gondolok itt arra, hogy az ólom-oxid idegméreg, de ha csak felolvasztom és leöntöm, akkor nem keletkezik ilyen? Olvasztott már valaki ólmot?

svejk

Úgy 20-30 kilót...
Szép óvatosan, 30 év alatt, és még a gőzét is beszipákoltam.
Ez idáig a "cín" 40%-a ólom volt :))
Na mondjuk a fentiek lehet meg is látszanak rajtam, már el akartam menni ólomszűrésre de nem ingyenes, a munkahelyen meg már vagy 10 éve megszűnt a hegesztőknek is a szűrés.

Lehetőleg ne a gőzével inhaláljál és utána alapos kézmosás!

000000000

Köszi Svejk!
Tisztában vagyok vele, hogy használnak még Sn60Pb40-es forrasztóónt, de azért kérdeztem, mert hát itt sok ideig olvad, meg hát ez nem is pár gramm.  
Homokba le lehet önteni? Vagy hogyan kapok vékony lemezeket?

ebalint

Szia!

Én kb. 1979-ben erős unalom ellen olvasztotta brutál körélmények mellet.

Ólom aksikat szedtünk szét, vízzel elöblögettük, aztán rezsón kiolvasztottuk. Az ólom úgy néz ki, mint egy mini kerítés, a lyukak helyén porózus ganéj van. Ezt sem tudtuk persze maradéktalanul eltávolítani, de a felszínről letudtuk halászni.

Hát kb. 13 kg ólom jutott fejenként - voltunk 6-an -. Két nap szorgos "munka" gyümölcse, marha- és sertésmájkrémes dobozból származó  bugák formájában.

Szóval életben fogsz maradni még min. 30 évig.

Üdv, e.

ebalint

Természetesen az olvadék felszínéről lehet lepirgálni a piszkot.

000000000

Szia Bálint!

Köszi a bíztatást. Megkérdezhetem, mihez használtátok a "végeredményt"?  
Most feldaraboltam, és megtisztogattam az ólomcsöveket, kerek 20kg. Ebből kéne minél több "lemezt" öntenem. Majd beszámolok, ha elkészültem vele.

3vv2btrhv

Basszus elirtam : 308419035