Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm a felvilágosítást!

ywathzay

A megoldás lehet Oroszos, de ezek nem azok. Az Oroszok Zsigulátorral hajtanák!!Egyszerű emberek élnek máshol is:))

3rymb5s35

Srácok!
Szerintetek hogyan keressek rá a youtube-on a hántolásra? Mert így nem találtam infót. Angol-Magyar szótárban sem találtam megfelelő kifejezést rá.

zczzn9622

Ezzel nem sokan foglalkoznak az országban mire vagy kiváncsi?

000000000

A difin meg tojást sütnek fél óra után.[#taps]

4um5b65d

Imádom a Youtube-ot....
Ilyen patronbefogót sem láttam még....
Egy használaton kívüli tokmányból legyártható.

4um5b65d

Dehogy.... a másik kerék is a levegőben van.
Azon láncfűrész van a kuglizáshoz.... :)))

s7manbs8

lehet az esztergálás környékén ha nézelődöl egyszer rátalálsz olyasmire is,

yuagaci9g

s7manbs8

Legalább megtanuljuk, hogy kell egy lepukkant esztergát hántolni.

3rymb5s35

Igen-igen! Erre gondoltam!
Sajnos én nem tanultam hántolni, de a marógépem felújításánál kénytelen vagyok elsajátítani a technikát.
Eddig nem tudtam, -mert az egyetlen szakirodalom, amit felleltem róla nem adott egyértelmű leírást- a festéket mire kell kenni.  
Csak ellenőrzéskor kell a prizmára kenni, vagy mindig...

Tanulmányozom a videót
Köszi a segítséget!

Evodiron

Megnéztem én is ezt a videót, de nem igazán értettem, hogy mit csinált a manus. Mire is jó ez az egész? És minek kell ezt csinálni?

3m9kaxws5

Kola nekem 90 mm átmérőbe kellene csiga árat tudsz irni ? Akár privibe is . Köszi.

4um5b65d

Bekeni festékkel a fazon az etalont (vagy tudom is én mi a neve) aztán megszánkóztatja a munkadarab felületén. Ahol a felületen kidudorodás van ott az etalonról átkerül a festék a munkadarabra. Így pontosan látni fogja, hogy hol kell hántolni még belőle.

Evodiron

Aham, köszi a felvilágosítást, így már érthető. :)
(Amúgy a felület miért lett dudoros? :D)