Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Én nem látom ilyen rosszul a helyzetet. Sokkal könyebb megtanulni egy kis gépen esztergálni, mint egyből a nagyon. Én mondjuk tanultam is esztergálni, de otthon kb. 6 éve egy kínai gépen kezdtem, ez a múlt hónapig kiszolgált. Megtanulni esztergálni csak a gép mellett és a fórum előtt lehet :) Nagyon sokat szenvedtem régen a kés köszörüléssel. Akkor még Laslie se tett be ilyen csodálatos leírásokat és magyarázatokat, de ennek ellenére a technikát elsajátítva biztosan állíthatom, hogy ha kezembe nyomnak egy törött kést, akkor azt meg tudom köszörülni amihez kell. Persze ez most nem öndícséret akar lenni, mert a szakmát soha nem lehet teljességében megtanulni, hisz mindig tanul valamit hozzá az ember. De csak így lehet megtanulni a dolgok csínyját-bínyját. Az elmélet fontos, de nem elégséges. Eliekben már készen lenne a CNC-m, gyakorlatilag még el se kezdtem. (de most már megvannak a szerszámgépek hozzá)...

Rinaldo

Segítséget szeretnék kérni:
A képeken látható lakatanya melyik tipusú eszterga tartozéka lehet?
Jobbos Tr3mm-es menet ~22-24 mm átmérőn az anyában.A csappal ellátott lapos rész szélessége 40mm vastagsága 8mm magassága 33-34mm.A csap átmérő 6mm.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Rinaldo/DSCF0377%7E1.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Rinaldo/DSCF0378%7E1.jpg" border=0>

Segítséget előre is köszönöm..
[#worship]

000000000

A késtartó véletlenül nem kétcsavaros rögzítésű ?

hostya

Szerintem E1N vagy E1 tip eszterga lakatanya ami a képen látható.

Nekem E1 tip esztergám van, amit a tavasszal ujítottam fel,erről készült ez a kép:

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/E1%20lakatszekr%E9ny.jpg
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/E1%20lakatszekr%E9ny.jpg" border=0>
A vezérorsó: Tr22x3

robroy007

Keresek Impero késtartó betéteket olcsón ha lenne valakinek véletlen ismeretségében 2x vett készlete
kéne vagy 6-10 db is akár

Rinaldo

Köszi a megerősítést én is arra tippeltem hogy E1N-é.. A képed magáért beszél köszi mégegyszer..
EMU 250-hez kaptam tartalékba de ahoz balos átm.22mm és Tr4mm emelkedésű való..
[#worship]

Evodiron

Sziasztok!

Na, hazajöttem, megnéztem a tolómérőket amiket még kb. 3 hete rendeltem! Vasárnap rendeltem és 9 munkanap múlva csütörtökön itt volt a csomag hongkongból. :)

Az első megdöbbenésem, hogy magától elindul a számláló, amikor elkezdem használni. Ami eddig volt nekem az nem csinált ilyet. Aztán elkezdett villogni, hát majdnem rosszul lettem, de aztán kiderült, hogy az elem merült ki benne. :DD

Azért merül benne ilyen gyorsan az elem, mert menti az utolsó állapotot és kikapcsolás után is ugyan azt fogja mutatni, ami viszont jó, ha a szánra akarom szerelni nóniusz helyett. :) (tulajdon képpen csak a kijelzőt kapcsolom le a kikapcs. gombbal)

Meg akartam nézni, hogy mennyi idő múlva kapcsol ki, de egyik elem sem bírja már, villogni kezdenek.

A kidolgozás minősége hagy maga után kivetni valókat, vannak hibái. Szóval aki pontos méréseket akar, akkor ne ezt vegye meg. :) (2925Ft volt a 2db)
(nem hegyes eléggé a csöcske, sorja is van az egyiken....)
A kijelzője nagyobb és erősebb mint ami a másikon van (Lidl-ös Powerfix van még nekem, az jó minőségű :) )

skwby94ub

Már hiányoztál! Mi újság BP-en?

4mjnxdwuu

Hali,
 valaki megtudná nekem mondani, hogy a fenébe jön le az E-400-as váltójánál lévő félgömb burkolat?? 4 csavar volt körben azt már kivettem, de még mindig nem jön le. Most újítom fel és bosszant, hogy nem tudom levenni.
Köszike.

Evodiron

Szia Jóska!  
Semmi különös, megkezdődött a suli, hétvégén nem volt még netem és eféle apróságok. :)
Esténként azért nézegetem a fórumot, csak nem volt téma amihez hozzá tudtam volna szólni. Bár KoLa izzó forgácsa azért tetszett, meg deguss kulcsa is, olyan kellene a tokmánytárcsámhoz is. :DD

skwby94ub

Úgy emlékszem, van ott egy csapszeg, amin a váltókar föl-le csuklik. Talán azt kell előtte kiütni?

skwby94ub

Na és a KFKI-ban voltál? A másik ifjú kolléga éppen ma volt!

000000000

Hátsó burkolatot csavarokat is ki kell csavarni , mivel onnan is fogja kettő . Elöl a kezelőelemek le vannak szedve ?

me3ua0a6

Üdv!
Kezdő esztergásként kérdeznék párat:
Van egy picinyke Promax222-es esztergám. Nemrég hallottam, hogy a Mach3-ban van olyan, hogy PWM-mel tud DC motorra fordulatszámot állítani, és egy résoptóval visszavezetve ezt lehetne szabályozni, ellenőrizni is. Ezáltal menetvágásra is alkalmas lehet a kis gép. Kezdő lévén érdeklődnék eme dolog után, hogy merre lehetne találni hozzá leírást, mi a feltétele ennek, milyen visszajelzést vár/célszerű használni a Mach3-hoz? milyen meghajtás kell ekkor a tokmányra, lehet-e az is DC motor, stb-stb. Köszönöm előre is.

000000000

Bocsi,lehet hogy rosszul olvastam az előbb.
Közel húsz éve szedtem ilyet szét,éjjel megálmodom , mert van egy trükkje.