Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Én elvinném egy szerszámkészítőhöz, és beköszörültetném a léceket szükség szerint.
Marással közel sem lehet olyan jól megoldani- és gondolj arra, lehet hogy többször gépre kell tenni,mire jó lesz az illesztés.Bár a léceket inkább hézagolással célszerű beállítani- akkor később a kopásnak megfelelően után állítható!

000000000

Tehát akkor a szánhoz ne is nyúljak, elég ha a léceket lecserélem/megfordítom/beköszörültetem?

000000000

Hát ez legalábbis engem meglep, ahhoz kápest, hogy milyen jól nézett ki a gép.
Az alsó lécek szerintem nem játszakank szerepet, ha a szán rendesen felfekszik, szerintem nem is szabad az alsó lécnek az ágyhoz érni. Szerintem a szánt kell helyre hozni, mert ha terheléstől függően billeg, mint a hintaló az nem jó.

000000000

Van ugyan indikátorórám, de egy hülye mágnestalpat már kis túlzással évek óta venni akarok. Viszont akkor azt fogom csinálni, hogy kiórázom az ágyat, és lemérem mennyi eltérés van a tokmány közeli rész és a másik vége között az alsó perem vastagságában. Este jelentkezem az eredményekkel.

skwby94ub

Valószínűleg igen.Azután próbáld ki, nem hiszem, hogy "billeg" továbbra is a szán. A fotókon nagyon jó passzban lévő gép benyomását keltette.  

Farkas Ádám

Kölcsönadok mágnestalpat ha érte jössz

000000000

Sajnos nincs olyan jó állapotban a gép, mint 32 éve. Van javítanivaló rajta. Ugyan sötétben néztem meg a vásárlás előtt, meg az eladó is sürgetett, talán többet kellett volna alkudnom belőle, de végül is nem bántam meg, hogy megvettem. Merevségét, kialakítását, !!!fordulaszámtartományát!!! és az előtolások, emelkedések mennyiségét, soksszínűségét nem is lehet hasonlítani egy mai csili-vili csodagéphez...

000000000

Köszönöm, élni fogok a lehetőséggel, ahogy eláll a hófergeteg, érte megyek. A hét végére kölcsön kérném.

Farkas Ádám

skwby94ub

Jó az a gép, ne aggódj! Legfeljebb kicsit állítgatni, igazítani kell rajta- de ez minden használt gép vásárlása esetén így van...

000000000

Szépen kitakarítottad,lefestetted, nem semmi munka.
Nállatok esik a hó??

ckyw5bjzs

Van egy EAN 170/1000-es esztergám. Ahhoz, hogy a fordulatszámot jól tudjam beállítani szükségem lenne a főorsóház oldalán levő táblázatra. Sajnos ez nem volt rajta a gépen, amikor azt vettem. Valakinek van ilyen???? Kérem fényképezze le! KÖSZÖNÖM

robroy007

nézz szét a mappámba nekem 340/1000-es van hátha segit valamit a http://cnctar.hobbycnc.hu/robroy007/EAN340/ean.pdf" TARGET=_fnew>gépkönyv

robroy007

nekem se sikerült olyan jól a gép vásárlás mint vártam de mire megtanulok esztergálni addigra lassan rendben lesz, és vehetek valami komolyabb gépet

000000000

Ezzel nem volt olyan sok munkám (ami nem azt jelenti, hogy nem lesz), ha a marógépre gondolsz, nah azzal volt. Bővebben a másik témában (hagyományos marógépek).