Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Azt a négy csavart mielőtt teljesen kicsavarod a reteszből told be vele a horonyba a reteszt, akkor felfelé kijön, ha már kivetted a csavarokat akkor keresd meg szépen a reteszeket és kapasd vissza a csavarokat és egyszerre told be mindet úgy vedd ki

4um5b65d

Minden gépnek van valami titka... :)
Én is voltam már úgy hogy majdnem szétvertem a TOS-on a szánszerkezet differenciál művét, mire rájöttem, hogy mi a pálya. Igaz pár év múlva megint majdnem szétvertem, mert már nem emlékeztem a "pályára".. :))

KoLa

Nálunk volt egy TMK-s kb 25 éve - az széttörte az öntvény félgömböt! de levette!!!aztán szépen meghegesztette[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
Úgyhogy én megtanultam a más kárán:)
A stencilezett gépkönyv rajzán is nehéz kisilabizálni hogy, hogy jön le!

skwby94ub

Ezért kell az ilyeneket feljegyezni. Nálunk minden géphez rendszeresítve van egy spirálfüzet, amibe az üzemzavarokat és a hibajavítás módját feljegyezzük. Igen sok időt és pénzt megtakarítottunk már ezzel...Ha pedig átalakítunk egy gépet, a módosítást átvezetjük a gépkönyv rajzdokumentációján is. Mert az emlékezet csalfa...[#ejnye1]

4um5b65d

Már az első alkalomnál készítettem rajzokat, csak fogalmam sem volt hogy merre van.
Ergo.... a kezdeti odafigyelésem átváltott rendetlenségbe.

Egyébként meg olyan kevés hibával megy a gép hogy pazarlás lenne egy egész spirálfüzetet feláldozni rá. Szinte csak "ízzócsere" lenne a füzetbe írva. :)))

4mjnxdwuu

Hali, most kerültem csak gép elé.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, holnap kipróbálom. remélem müxik.... [#worship][#worship][#wave][#wave]

skwby94ub

Mindegy, a módszeresség a fontos! A doksinak rendben kell lenni.

KoLa

Ma ezt készítettem a cnc esztergámmal, átm 60 köracél 150 hosszon 5mm menetemelkedés
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/K%FApos%20menet.JPG" border=0>

KoLa

Bocsi a nagy képet korrigálom![#worship]

000000000

Minden elismerésem!

Van az ilyen nagy kúposságú meneteknek gyakorlati haszna, vagy ez csak úgy készült bemutatóba?

KoLa

Igen van, majd Deák Józsi linkel ide vidót , ez neki készült fát hasogatni:)))

000000000

Minden világos, erre nem is gondoltam most hirtelen. Nehéz erről a fényképről a méretét megítélni, először azt hittem ez úgy max 20mm átmérőjű, most jobban megnézve van ez talán 50 is. Jól gondolom?

yuagaci9g

Az uvegcsiszolok gepein van effele kupos menet, konnyu cserlni rajta a szerszamot.

4mjnxdwuu

Hali,
Köszi a tanácsot. Ma sikerült levennem azt a nyavajás félgömböt, pontosan ahogy mondtad....

4um5b65d

Ránézésre 60-as átmérő 150 hossz és 5-ös emelkedés.
Persze nem a képre kell ránézni, hanem a szövegre... [#nyes][#nyes][#nyes]