Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

nffab2gnr

Próbálj rákeresni a neten az EEN 320 gépre és meglátod milyen árakon forgalmazzák.két millás gépen nincs revolverfej csak kézi cserélhető késtartó, nincs DNC kapcsolat, elektromos tokmány stb. Jó, nekem mákom volt mert ezt a gépet németországba gyártották exportra és onnan hozták be,ég és föld a külömbség a hazai piacra gyártott géphez képest.
Az "otthoni" esztergagyártás felejtős ,ezt nem lehet összehasonlítani a hobby gépekkel.Az igaz,hogy alap áramfelvétele 3x3A amikor nem megy a főmotor csak a 4-5 ventillátor meg az elektronika,azért bekapcsolás után nem illik 1-2 órás kávé szüneteket tartani,mert azért tekeri a villanyórát,de az is igaz,hogy egy ER25 patronos fortuna tengelyt kívűl-belűl lágypofával,(hogy azért fusson is)14 perc alatt lenyomja.

000000000

Ez a gép az, nem értek hozzá, hogy ez mennyire hiányos. A kép szerint dolgoznak is rajta.

http://www.csabi.hu/forgacsolas/EEN320-1.jpg" border=0>

http://www.csabi.hu/forgacsolas/EEN320-1.jpg" border=0>

nffab2gnr

Igy olyannak tűnik,hogy minden van rajt. A soros csatit látom az elejére tették,meg van MPG kerék, az jó szerszám bemérésnél.Nézd meg a paraméter táblázatban mennyi a Z-X kottyanás abból kicsit következtethető a g.orsó kopása.Az a BA150 revolver fej ha jól látom 6-os előlapja van cserével 8-as is feltehető a vezérlés lekezeli azt is,de ott nagyon közel vannak a szerszámok és ott árt észnél  lenni mert könnyen beleér a tokmányba .
Kézi vagy gépi a tokmánya? A szán kenő szivattyút meg annak tartozékait még nem árt megnézni,mert ha elmegy a nyomás letílt a gép.Meg még sok esetben ,de az a jó mert akkor működik a védelem.
Ha jó az ára én lecsapnék rá mert azért ez csak egy ipari cnc,és nem sufni tuning.Én beszereztem hozzá minden leírást ami létezik, sőt az EMG-s könyveim is megvannak hozzá.A monitor lecserélhető régi Commodore monitorra mert az eredeti kikapcsolva is olvasható úgy belevan égve a felírat.Es ha jól látom nem fólia tasztatúrás mert az elég sz@r.Az enyémen sajna az van most akarom lecserélni,a mátrixot már visszafejtettem csak hall-os gombokat keresek és akkor cserélem én is.

Rinaldo

Valóban szerencsés vagy hogy egy ilyen géped van.
A programozása lényegesen egyszerűbb a jelenleg piacon lévő összes többi CNC vezérléstől.  
A program bevitel macera egy kicsit de igazából nem enged elrontatni semmit.
Javaslom az ACAD és a UNICAM nevű  programok előkerítését hozzá.Az tud ehez a masinához kódot készíteni.Sok megrendelést hozzá, hogy a villanyszámlát könnyedén kilehessen fizetni..:-)

nffab2gnr

a programozásával nincs különösebb gondom, csak nem találok hozzá sehol korrekt szimulátort,olyat ami a "lefejtéseket" is megjeleníti.
A CIMCOedit úgy-ahogy lefuttatja a programot,de nem az igazi,az NCT kft valamikor forgalmazott hozzá egy harver kulcsos programot  ISA kártyás csatival,ez még nem lenne gond ,de nekik sincs de közel 1 milláért nagyon szívesen kicserélik a vezérlést a saját fejlesztésüre,mondtam majd keresem őket kicsit várjanak még...:)
Azt mondod az UNICAM hibátlanúl befordítja az ACAD rajzot?

000000000

Ok!Ha meglesz, majd küldöm. Írjál légyszi egy címet magánba!

000000000

Gyártod az Er25-ös fortuna tengelyeket?

Rinaldo

Régebben beszélgettem egy fórumtársunkkal, aki ha jól emlékszem talán a Te közeledben él.Tőle jutott el hozzám DVD csere kapcsán az említett program. Sajnos bizonyos részletei hiányoznak ezért nálam nem működött tökéletesen ,de ezeket a vezérléseket ismeri:HUNOR PNC 712/721/731/732/NCT90.Nekem 721-en kellett vizsgázni  ahoz kerestem szimulátort,egyedül ezt találtam.Volt valami levélváltásom arról is hogy a PartMaster készít ehez a vezérléshez plugint hogy elkészült-e nem tudom de szerintem nem.
Szóval hogy a kérdésedre válaszoljak egy teljes értékü UNICAM biztos hogy a segítségedre lenne.Esetleg vedd fel a kapcsolatot HJózsival elkészült-e a plugin? Egy milla ..hmm azért inkább vegyél még két ilyen gépet én meg elmegyek hozzád kezelőnek.!!
[#vigyor2]

000000000

Az ára 800e körül lenne. Elolvastam a Hunor PNC 721 vezérlés és az EEN400 programozási leírását.
Most már van valami fogalmam róla. A kérdésem az, hogy nem kör keresztmetszeteket pl. 6 lapú felületet, excentrikus hengeres, illetve nem hengeres palástot lehet programozni a HUNOR- 721-ben?

nffab2gnr

HJózsi!
Szia ,tényleg igaz a hír,hogy estleg a Hunor 721 plugin elkészül(t)?Naggggggggggyon érdekelne.[#vigyor2][#circling]

nffab2gnr

Arra gondolsz,hogy 30-as húzott anyagbol lehet-e pl.22-es hatlap anyagot esztergálni.Vagy excentrikus hengert,úgy hogy a főorsó 1 fordulata alatt az X tengely szinkronban előre-hátra mozog?Na ezt szerintem nem tudja. Vagy láma vagyok és nem értem a kérdést[#nyes][#nyes][#dumcsi]

nffab2gnr

...de hatlapból kört az csak úgy füstől,úgy csinálja.főleg ha nincs hűtés[#nyes][#nyes][#nyes]

nffab2gnr

nézd Csaba,alapvetően más a cnc mint a hagyományos eszterga.
Egy adott alkatrészt pl.a Laslie annyi idő alatt készít el szerintem amig én megírom a programot vagy ameddigre "feláll a gép".Így aztán egyszerre kezdünk: én dolgozni, Ő meg sörözni.50 darabos mennyiségnél már lehet,hogy fordítva történik a dolog. Minden esetre csak egy cnc a műhelyben "kicsit macerás".

HJózsi

Ha a PartMaster HUNOR 721 posztprocesszorra gondolsz, akkor igen,... lesz, már tanulmányozom... Kicsit furcsán csinálja a relatív koordinátákkal a dolgokat, ennek kell kitalálni még a leprogramozását... A HUNOR mintaprogramok a kiindulás, a posztprocinal ugyanazt kell majd kigenerálnia ...