Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ja meg persze a TV-re felvitt hang....
Mikor megszólalt majd betojtam az örömtől....

000000000

Természetesen, ha szükséges, a gyémántkorong élével szépen meg lehet csinálni, persze nagyobb, mint a gyári forgácstörő, de ez nem gond.Van éles homlokú korongom is, de még nem próbáltam.

000000000

Ha járok a piacon, vegyek Neked egy pár 200Ft-osat?

HJózsi

Pl a Manic Miner ... :D

HJózsi

Egy kis http://video.google.com/videoplay?docid=-4247854969941907776#docid=-4047801246201370619" TARGET=_fnew>Spectrum nosztalgia ITT. [#vigyor3][#vigyor2][#vigyor4]

HJózsi

000000000

Az a vezérlésre vonatkozott, az "Őskövület" de azt sem kell komolyan venni.  
Tehát jó a HUNOR nincs vele menni nyűg. A gép mechanikáját nem kifogásoltam. Méretben még belefér a 2t körüli kategóriába. Evés közben jött meg az étvágy, mert ha esetleg manuális esztergát nem sikerülne szereznem, van egy ilyen CNC-is a kínálatban.  
Egy ilyen masina a azért nagyságrenddel pontosabb, mint egy akár teljesen új manuális eszterga nem? Jó, nekem hobby célra kell az igaz, de egy ilyen stabil gépet 700e-ből házilag nem lehet előállítani, csak a vasanyag több megy a csapágyak csavarok többe kerülnének.

robroy007

ami nekünk volt azon a reset gomb egy plusz egységre volt felszerelve amit a hátsó interface csatlakozóra kellett feltenni

pack man volt a legtöbbet hajszolt játékunk rajta amíg az eredeti kazetta fel nem adta a szolgálatot

sajnos nem tudtam igazán kihasználni a gépet mert a B betű nem működött mikor hozzánk került

de rengeteg vonalas bezie görbét programoztam rajta mind látványos volt és a család már kezdte azt hinni, hogy nagyon értek a számítógéphez

hétvégéken ki se másztam a pizsamából csak kapcsoltam befelé a gépet  

ez annó lehetett 20 éve talán

000000000

Nekem C+4 majd C16-os volt, - adatmagnóva, aztán pedig álmaim netovábbja: a C64-es, Floppy egységgel, természetesen csempészárúként:-)

KoLa

Szia VBodi!
Ha megtennéd hogy veszel 20db körül elég lesz , rombusz alakú lenne a legjobb vagy háromszög is megfelel - a pénz nemszámít az a legkevesebb:)))
Majd szólsz ha megvan!

ukcge40u

Jaj de jó végre megint látni ilyesmit! [#taps][#taps][#taps]
Édes öreganyám...
Szakmunkásban voltam programozási versenyben 3.-ik helyezett komondoron...
És minden évben hazavittem vagy a HT-t, vagy a Primo-t játszani/programozni.
Már nincs meg semmi, de olyan progikat faragtam, hogy mikor tegyem a hívóból a filmet a fixálóba, és riaszt, vagy pl programozott randomgenerátort csináltam tízszeresen beágyazva, és minden szintre bekérdezett adatot, mindig más kép jött ki.
Csak 1500 képpont lehetett, tehát szerintem megcsináltam a Primo-n az első jósgépet...

Jejejejeje, megint fiatalnak érzem magam...[#vigyor][#vigyor4][#pias][#email][#email][#email]

s7manbs8

Ebbe kéne most beleprogramozni egy kis CNC vezérlő programot, ha annakidején ilyet nem csinált senki, nem tudom, neten néztem volna ilyesmit, de nem találtam, bár nem sokáig kerestem. Lehet mindenre van minden.

ukcge40u

Most, így visszagondolva hiányzik nagyon az a korszak.
Saját gépem sosem volt, inkább motorok buherálására meg autóépítésekre ment el a java ifjúságom, pláne, hogy a legelső XT-t a tanár úr nem adta oda senkinek, csak ő nyomhatta rajta a 3D vonalas tetrist...

Nemrég próbáltam emulálni a régmúlt korszakot, de ezek a francos négymagos procik, meg a vas körülötte már nem jó semmire se... [#wilting][#vigyor3][#banplz]

ukcge40u

Mindenre van minden, de nemvárnám meg a betöltést egy házi konfigon akár nagyfloppiról sem...

Én itt tartok, nekem ezek a gépek az én tudásommal nem használhatóak erre a célra, ha nekem kellene sw-t, hw-t fejleszteni hozzá...
Ehhez én túlontúl kicsi vagyok.

Elő kéne kotorni az NF7 alaplapomat a kettőötös Bartonnal, meghúzva 3200-ra, és megvan a számomra aktuálisan használható sw.
[#idiota][#email][#banplz]

s7manbs8

Jó, hát ez inkább nosztalgia, meg hobbiból lehetne írni rá ilyesmi programot, ha az ember mondjuk nyugdíjas lenne, meg valami múzeumnak dolgozna esetleg. Amiről az ember fiatalabban álmodik, az nem mindig valósul meg, meg addigra túlhaladja a kor saját magát is.