Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

morfeus

Ha jól fut igen a többit pm!

n9ugdfyrv

morfeus

Azt elfelejtettem,hogy írtam is közben [#fejvakaras] előre is köszönöm!

jani300

Üt a tokmány . Ok . De mi üt ?
A külseje jó ? (palást , sík )
Vagy csak a pofába fogott anyag üt ?
Keményfém lapkával is elképzelhető hogy tudod szabályozni .
Ha kicsit kopottabb a tokmány attól még nagyolásra jó lehet , meg durvább munkára .
Egyszerűen bosszant hogy nem derült ki a hiba oka [#nemtudom]

morfeus

Már a palást is szemmel láthatóan üt!
Az új tárcsán is viszont az új tárcsán a régi Emco tokmányom nem üt,vagyis az új tarcsa 100%-hogy jó!
De a 3pofás,hogy mitől üt azt tudja az a jó.....  már annyit szenvedtem vele,hogy legszívesebben lánggal szétvágnám,de bosszant mitől üt!  
Talán annyit megérne hogy felszabályozni a külső palástot de attól még a pofák biztos ütni fognak!

Vajon furatkéssel is fellehetne szabályozni a pofákat?
Viszont az tény,hogy a pofák lötyögnek a helyükön kicsit(ami szerintem nem jó) illetve a külsejére biztos ráférne egy kis szabályozás mert kicsit meg potyoltam  
[#rolleyes]

HJózsi

Annak jó akinek a patronok a HBM U-3 szerszámköszörűhöz már eleve megvannak ... ;)

Sanyi Bá

Ha kiderült hogy a tokmány üt, meglehet próbálni befogni egy jól futó másik tokmányba (előtte szétszerelni)állványos órával megnézni hogy jól fusson a palást és felszabályozni a tárcsához illeszkedő felületeket (furatot és az oldalát). A tárcsa elég széles le kell esztergálni az előző válat és egy új illesztést kell kialakítani.  

HJózsi

morfeus

Nagyon köszönöm a hasznos tanácsot,meg próbálom a leírtakat hátha használható állapotba lehet még hozni!

A tokmány sajnos biztosan nem jó,mint azt leírtam az elöbbiekben is!
De hogy mitől lett ilyen azt sajnos nem tudom elképzelni mivel az új tárcsa és 4pofás tokmányom jó csak a 3 pofás üt!

HJózsi

Ismétlés a tudás anyja / járt utat járatlanért ...

Sasi : http://www.sasovits.hu/cnc/eszterga/fogasok/tokmany_koszorul.htm" TARGET=_fnew>Tokmány pofák köszörülése

Laslie :  

http://turning.fw.hu/s001.html" TARGET=_fnew>Tokmány pofa szabályozás

morfeus

Igen igazad van biztosan,de a tokmány ettől még nem lesz jó(tudom hihetetlen de a tokmány rossz),hogy 10-ik nekifutásra is megnézem a már ajánlott videókat és leírást!

Robika37

Szedd ki  a rossz tokmányból a pofákat és a jól szaladóba tegyél fordított pofát. Ha felfogod az esztergára (tokmányba tokmány ) akkor tudod ellenőrizni a palásthoz az illesztő átmérőt és egyből kiderül miért kalimpál a tokmánytárcsán esetleg javítani is lehet...

Robika37

Amíg nem fut együtt (többé kevésbé) a palást a tokmánytárcsával addig felesleges a pofákat szabályozni. (véleményem szerint)

morfeus

Igen ez 100%-ban így van,igy is fogom folytatni kipucolom és szétszerelem és befogom a másik tokmányba és meglátjuk hogyan fut bár kicsi kocc nyomok vannak a külsején!

HJózsi

És a köszörülést is megcsináltad? A video nézéstől még nem javul meg ... ;) bocsi a poénért, előJózsefnapozok ...[#pias] (Budweiser ... )
Sanyi Bá kiválóan leírta a tokmány test felszabályozását, ezt egy tokmánypofa köszörüléssel kiegészítve néhány százados futás elérhető ...  
A tokmány előéletéről nem tudunk semmit, de amikor tavaly nálad voltam, ez a probléma nem jött elő ...