Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Hogy milyen gép az EAN?
A maga "csoportjában" KIVÁLÓ.
Olcsó gépek között nálam a nyerő.
Ez persze szubjektív vélemény a részemről.
A kivehető "híd" csak fokozza a használhatóságát.
Már amelyik ilyen.

000000000

Üdvözletem! Nem szakmabeliként kérnék egy kis segítséget. Mi a a különbség az ER25-ös és az ESX25-ös befogópatronok között? Hol érdemes megnézni? Köszönöm a segítséget.

jani300

Csúszócsapágyas ,a lassú és a gyors fordulata is kevés . Nem igen kell kivenni a hidat ahhoz már gyengusz lesz . Már öregek ,nem fogsz olcsó hibátlant találni . 200 körül adnám én is . Nem igen tudsz eleget keresni rajta . Ez volt az első gépem ,amit akartam mindent megcsináltam rajta . Bármi "stoppolás" lehet rajta .
Mindenre kell figyelni :)
Van kétféle : ean 170/1000 , ean 340/1000 (van 750 es is , azok állítólag jobbak) .

jani300

De ezeket itt mindenki ismeri :)
Legtöbben ezeken (is) tanultunk .

hostya

Szerintem nincs különbség.(csak a jelölésük más..)
Mindkettő a  
http://www.sinocnk.com/images/fahrion/page6gbtoolclamping2007-001.pdf" TARGET=_fnew>DIN 6499/ISO 15488 (ER/ESX) szerint készül.

KoLa

Békési!barátom! széles beszúrókésről jut eszembe!... régen volt!a cucializmusba!
Revolvereszterga, Svájci gyártmányú, ütött kopott, háború előtti szerkezet, a vöröskereszt comité ajándékaként került a céghez annó!mint ahogyan a rászegecselt címke hirdette!
8-s atomata acél,toronyra kiütköztetve, keresztszánon első késtartóban 26mm széles beszúrókés, patron mellett beszúrás mindenféle megtámasztás nélkül átmérő 5mm-re! +0 -0.1  a felület fényes ,1800rpm, kiütköztet a toronyra majd leszúrás az átm 5 rész közepén sarokletörésekkel egy késsel.
Az akkori esztergályos főnököm meg se nézte úgy felfújta a képét( Ő lett volna gépbeállító), csak amikor már átvette a gyártást a betanított munkásnő...1200db kellett belőle, minden gond nélkül kibírta az a 10x16-s rapid 26ra levágva és ráhegesztve egy szárra!
Ezek utána még vagy tíz évig kellett állítgatnom ezeket a revolvereket.
Ez az alkatrész megtalálható a nyaknyujtó készülékekben!Ha azóta ki nem dobták mindet az ócskavasba!

fakukac

Egyenlőre saját részre tervezem, nem eladásra.
Találtam egy használható állapotban lévőt. Ma voltam megnézni, koszos, olajos, itt-ott rozsdás a gép, de működik, és nem kotyog, lötyög rajta semmi.
8 éve senki nem használta, amióta tulaj meg halt.
És nem utolsó sorban, igen kedvező az ára.
Valószínűleg, a héten még el is hozom, meg vettem.  

000000000

Kár volt etetni, már pedig kezdett éhendögleni [#hehe]

b4nm7gjvr

jani300

Melyik típus ?

7cim5mm0

Nekem ilyen széles késsel történt átmérőzés miatt tört 3 darabba a patron egy ferde ágyas TOS toronyrevolveren. Ha nem lett volna a lehajtható biztonsági üveg, lehet, hogy most félszemmel csodálnám a világot, mert a patron fejének egy darabja szépen el is repült.  
A gép bírta, a patron is, úgy 10000 db-ig. :) Bár a kés "csak" 15 mm széles volt, azért becsületére vált a gépnek, jól lehetett haladni vele.

7cim5mm0

Nem hátra mozdulásból, hanem ahogy pozícióba fordul, a kúpos fészek oldalát koptatja oválisra. Remélem egyről beszélünk, milyen típus a géped?

fakukac

azt nem tudom, nem láttam rajta típus számot..
Majd ha már itthon lesz, lövök róla képet.

KoLa

Valaki mintha linkelt volna képet mostanában egy ilyen gépről!arról van szó? csak azért emlékszem rá mert nálunk is van egy ilyen gép, rozsdásodni! nincs meg a keresztszánja...
Egyszer régen körbenéztem , ennek menetes a patronja, az ilyenek veszélyesek tudnak lenni, ha törnek, mert kifelé nincs rajtuk hollander!
Volt nálunk régen két orosz revolver is, azoknak volt ilyen menetes csatlakozása,de  patrontörés nem fordult elő!