Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vjanos

Baró az az állóbáb, nekem is össze kéne már dobnom egyet... :S

jani300

A semlegesben tettem fel egy képet , csak nagyobban szerettem volna .Azon van egy érdekes főorsó tárcsa . A homlokoldalán T horony , a peremén fokbeosztás . Talán EAN ra való , menetes .Most ugrott be mire használhatták . Az ellendarabjával gondolom több bekezdésű menetet lehet osztani .

ywrxkjjky

Rengeteg modul maró,szármaró,homlokmaró,vágótárcsák nagyobb menyiségben,ez csak egy bepillantás volt "a" szekrénybe!

Felsorolnátok pár munkát amit sűrűn/sűrűbben szoktatok napi szinten csinálni,illetve marni?  

s2k5ycubj

Jó,de ha van lehetőség lapkás,teljes profilú menetkést használj,nem fogod elhinni mennyivel szebb menetet vág és,ha nem állatul nyomod neki nagyon sokára kell fordítani a lapkán... A még két apróságot megemlítenék,a kenőanyag és a kicsi sok fogás,a végén 2 de inkább 3 simító 0-ás fogással. Ami lehet több is,ez egy jó példa volt rá amit mutattál. A forgácsolóerő elviszi az anyagot és csak akkor tudod lesimítani szépre,ha már nem kell szinte semmit vigyen a kés. Ami a simító fogásod volt majdnem akkora fogásokból kéne kivágni azt a menetet,van erre táblázat de most nem találom sajnos. És ha a gép és az anyag engedi pörgesd rendesen,a fordulat jót tesz a menetnek is.

000000000

Tapasztaltabb ember segítségét szeretném kérni a következőben. Nos mint az adok veszekben is írtam venni szeretnék egy műszerész eszterga gépet.

Nos ez nem épp az,de úgy gondolom mind méretileg,mind teljesítményileg az alábbi gép kiszolgálná az én igényeimet.  

http://olx.hu/hirdetes/femeszterga-wmw-nemet-elado-ID23Jmz.html#4b317146f3" TARGET=_fnew>WMW német fémeszterga

Igazság szerint egyet nem bírtam kinézni.. a keresztszánt hogy lehet mozgatni? Igen,kicsit furcsán hangzik,hogy ilyen amatőr kérdéssel állok elő,de valahol el kell kezdenem.. Mivel motorkerékpár szerelő a szakmám,és rengeteg mindent esztergálni kell sokszor,így kénytelen vagyok beszerezni egyet,és önállósodni.  

A válaszokat előre is köszönöm!

jani300

Ez nem egyetemes eszterga ,hanem valami kézi vezérlésű , inkább automata .Sorozatmunkákat lehetett gyorsabban végezni rajta .
Egyetemes esztergapadot keress .

s2k5ycubj

Ez leginkább egy vicc,nem eszterga...
Ennél még az einhell nevű kínai csodával is jobban jársz,de annak is hamar észreveszed a határait. Csatlakozom az előttem szólóhoz,vegyél egy normális esztergát! Ezt amit belinkeltél megveszed és nagyon hamar rájössz,hogy meg kell szabadulnod tőle és nehéz lesz rá vevőt találni... Minimum a menetvágás és hosszelőtolás.

000000000

Rendben,köszönöm a válaszokat! Akkor még nézelődök.

ywathzay

Há de mijjér:)) Azt írja az eladó hogy esztétikus állapotban van.

Vetesi75

Hasonlót volt szerencsém használni. Ezek úgy tudom eredetileg utómegmunkáló célesztergák voltak.
Léteznek ilyenek toronyrevolver kialakításban is.
Egy sarokletőrés, oldalazás, furat vagy menetfúrás terén az egyetemesek termelékenységéhez mérten verhetetlenek.
Tokmányért kár, az rendszerint a halála...

yuagaci9g

http://olx.hu/hirdetes/tos-mn-80-eszterga-esztergapad-ID24FE3.html#8b3f469a8f" TARGET=_fnew>Ha mar minieszterga, akkor MN80, alkudd le  kicsit!
Sok esztendeje hasznalom ezt a tipust, kategoriajaban  
verhetetlen, meghajtasat kicsit modernizalni erdemes.

9pk59nuy

Érdekes szerkezet az MN80, mindig szerettem volna egyet. Utoljára az OBI-ban volt újonan 220.000 forint áron. Akkor nem volt rá pénzem, később pedig már nem akartam ezt a tipust.  
Sorozatgyártásra és egyedi darab gyártásra alkalmas gép, aminek csak akkor van értéke, ha minden tartozék megvan hozzá. Akkor viszont egy teljes gépműhelyt tud kiváltani, de csak nagyon kisméretű munkadarabok előállítására.

Csuhás

Obiban volt MN80? Mikor?

000000000

Sziasztok, én is régóta szeretnék MN80-at, nagyon sok tartozék van hozzá, (szinte) minden elképzelhető esztergályos(marós) müvelethez.
Ha már nincs csehszlovákia, ki gyártaná, mert úgy tudom, hogy TOS

Teaway