Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

andrasbsl

Sem ő sem Keith nem használnak emulziót

KoLa

Nagyobb ott a füst mint kéne!

000000000

És ezek a bénák repülőgép hordozókat gyártanak...

KoLa

Na persze mert körbe vannak véve vízzel, és a bombázóiknak is túl nagy a fogyasztása, oda úsztatják a cuccot és aztán lecsapnak!

KoLa

Én úgy látom hogy menetvágó sprét sem használnak!bár lehet hogy az az olaj amibe az alig szőrös ecsetet mártogatják,az,az! pedig ha tudnák hogy a faggyú mire képes akkor amikor a legjobb sprével már lerágja a menetet a metsző...

KoLa

Különben ezt a beállítást pont fordítva kell csinálni!
Párszor már írtam itt hogy, egyszerűbb, ha a tokmánynál és a kilógatott anyag végén esztergálunk két egyforma átmérőt, ami 0.01 pontosságú, ez elég!
Azután órázzuk a szánról két irányban (X,Y)
Ide órázhatunk a szegnyeregből is, forgócsúcsra mágnestalpassal, oda-vissza!

PSoft

"pedig ha tudnák hogy a faggyú mire képes akkor amikor a legjobb sprével már lerágja a menetet a metsző..."

Hát,ezt jól megaszontad!:)

A már lerágott menetet,a faggyú se képes újjávarázsolni!:)))

De tényleg igaz,többet ér akármelyik "spricninél".:))

szucst

Üdv,

Skylooker, Majd írok magánba, kinél kell érdeklődni, sztem nála még akad sokminden igen jó áron.

KoLa

Na még jó hogy figyelsz!:)))
A következő darabokra gondoltam a faggyút! amit felolvasztunk egy tégelybe és még egyszer annyi olajat töltünk hozzá!így hagyjuk kihűlni,  ecsetelhető vajkrém lesz belőle!

PSoft

Tudom...tudom!:)

Én is használom,ugyanabban a formában "előkészítve",mint ahogy írod.
Még,az..."átkosból" van négy,vagy öt ultradermes dobozzal.
Akkoriban,25L-es bödönökben volt a cégnél,ingyen volt....bőség volt.:))

2f428kduf

Na de HOL lehet faggyut szerezni????

svejk

Bármelyik vízvezetékes boltban.
5-600 Ft egy kb. 200 ml-es tégely.

000000000

Mezőgazdasági boltban kapható dobozos faggyú vagy víz-gáz szaküzletben.A szomszédom ilyennel keni a szalagfűrész asztalát.

2f428kduf

Köszi mindkettőtöknek

svejk

Látom lelki szemeimmel a CNC esztergádon az automatikus olajos faggyú adagolódat menetvágás közben.