Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

No meg persze addigra be kell szereznem valami haskötőt nevetés ellen. :))

nah5a9frh

Oké,de olyan embereket hozzál akik bírják ám a nevetést tartósan is.[#mf1]

000000000

A csapágy lógást úgy mértem, hogy a főorsó házra tettem az indikátoróra állványt, az órát meg a főorsóra.  
http://kepfeltoltes.hu/140416/ora_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Ezt egy E2N gépkönyvből vettem ki.

Alányúltam egy csákány nyéllel és megemeltem. Az óra mutatja a lógást. A gépkönyv azt is mondja, hogy 120 fokonként kell mérni és átlagolni kell.

ywrxkjjky

Hali!
Akinek nincs gyalugépe mivel szokott belső éknutat  késziteni?Reszellő és más kéziszerszám nélkül!

2dbfy8y

Késtartóba befogsz egy kívánt méretű gyorsacél kést, amit vésőnek kiköszörülsz.
Beállítod tengelyközépre.
Anyagot befogod a tokmányba, tokmányt érdemes lerögzíteni.
És kis fogásokkal vésheted.
Esztergán így megoldható.

vg343kiu9

Teljesen jó megoldás. Én is így szoktam ha nagyon gyorsan kellett. Mondjuk a kis ferm esztárgám nemhiszem, hogy örültneki :-)

000000000

Én készítettem egy késtartó helyére szerelhető "vésőgépet" .
Én ezzel szoktam.
Könyvtáramban van néhány kép róla

jani300

Csináltam már úgy ékhornyot (reteszhorony ?) , hogy összefogtam csavarral több fűrészlapot , nagyolni (kézzel). Utána reszelővel lehet igazítani . A gépi fűrészlap frankó merev . Abból vágtam mert széles , és össze hefteltem a szükséges szélességet . A késtartóba  ( vagy a helyére )  fogható kézzel működtetett alkalmatosság nekem is tetszik .

ywrxkjjky

Kösz mindenkinek!
Gondolkodtam már hasonló "vésőgépen" Ilyen hasonló      meghajtással de egy különálló "massziv" vázra szerelve függőlegesen, alá pedig egy nútos asztal amire mehet a mdb vagy a tokmány!

Gondolom a ti esztergagépeiteken sem lehet gépi előtolással vésni?

jani300

Ahol még megvan a harántgyalu , a legtöbb helyen csak vésésre használják .
Gyorsjárattal esztergán is lehet gépi előtolással vésni .  De szerintem az szinte felér egy gyilkossággal .

Vetesi75

Ezzel jó ötletet adtál. Meg kellene próbálni keretesfűrész lapjából üregelő szerszámot varázsolni.

keri

Én leszúró késsel csináltam, igaz csak alut és műanyagot.

jani300

Megnéztem a véső adaptered . Tetszik ! És az is tetszik hogy kíméled a szánokat !
Én hátulra tenném a keresztszánra , kihagynám a késszánt . Ne vedd kritikának .

jani300

Arra gondolsz amit át kell préselni és elkészíti az ékhornyot ? Ez nem jutott eszembe , pedig láttam a neten , tetszik is .

PSoft

Megnéztem én is,nekem is tetszik!

Eggyel lejjebb is klikkeltem...http://cnctar.hobbycnc.hu/Zotyo/furesz/DSC00712-2.jpg" TARGET=_fnew>ez is tetszik!:))))