Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywrxkjjky

Még egy kérdésem lenne mára!
Ismeri valaki a 6P82 orosz egyetemes marógépeket?
Előnyei,hátrányai,kezelhetősége és minden észrevétel érdekelne!

jani300

Nem kell minden apróságon fennakadni :)
Kipróbáltam hama hama az ágaprítómat , szépen dolgozik  . De a motorfelfogatással már nem bírtam várni ! Azon is lenne mit nézni :)

PSoft

Mutiiii....mutííí.:))

jani300

Most nem megy . Le hefteltem mindent egy 5-ös lemezre .  A szíjfeszítő egy deszka , faékkel .
Az a baj ha működik , már nem kihívás :)
2,2 KW-OS motor elviszi. Benzinmotorral kell véglegesen megoldani , hogy terepen is működjön .

dig2r7b0g

Kb.25 évvel ezelőtt, kezdő esztergályos koromban dolgoztam ilyenen, kezes, jó gépként él bennem, semmi különösebb negatívum nem rémlik fel, a függőleges fajtáján később egy szerszámüzemben dolgoztam, na az kifejezetten penge gép volt, ha kellene ma is ilyet vagy NDK-s marógépet vennék.

sanka74

Sziasztok! Egy faeszterga CNC-sítését kaptam feladatul. azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy milyen CAM programot tudok használni hozzá? Bonyolultabb tagolású forgástestekről van szó, ezért elég nehéz lenne leprogramozni. Köszi.

ywrxkjjky

Kösz a hozzászólást,egy idős mester emlitette ,hogy megválna tőle és a 20-25 év alatt összegyüjtött minden hozzávaló szerszámtól,amikkel egy "kis" szekrény megvan pakolva!  
Az ára 3000eur,csak nemtudom,hogy egyáltalán kell e nekem mikor még esztergálni sem tudok nem marni!Meg persze a pénzt sem csak úgy dobálják az ablakon,meg amiért megdolgozik az ember az is bajos dolog!

s7manbs8

2nbj3n5m

Ha kissebb szériárol lenne szó nem elég a keresztszán csatlakoztatása egy másoló sablonhoz?

Robika37

Üdv !
Az nem jó mert nem lehet mély profilokat mechanikával másolni, nem tud merőleges vállat és amit tud azt is telibe akarja kifaragni.
A cnc-vel lehet szál után is esztergálni akkor nem tölti az ember fél életét a csiszolással.
Én is keresem a hozzá való CAM programomat valahol elveszítettem [#wink] minden segítséget megköszönnék...

sanka74

Szia! Ez egy Centauro (remélem jól írom) másoló eszterga, hosszú távú beruházás lenne, ezért kellene a cnc.

Teaway

Ha a szekrényben áll, költésre készen, akkor mindenképp megéri. Ha más területről kell átcsoportosítani, akkor meggondolandó.

000000000

Üdv.

Vennék egy műszerész esztergát,viszont a kereszt szán nincs meg hozzá. Érdemes külön legyártatni valakivel,vagy hanyagoljam?  

Esetleg itt van oyan,aki el is vállalná? :)

000000000

Csuhás

Szvsz a keresztszán legyártása, vagy egy meglévő átalakítása többe kerül mint egy hiánytalan eszterga ára.