Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

..és az, hogy a szallagfűrészed elcsúszik rajta [#nyes]

000000000

Jó anyag az biztos.  [#hehe]
Azért is ilyenen lett levágva, de ez is elszórakozott vele egy jó ideig.  
Amúgy azóta tettem jobb szalagot a gépre azzal már lehet vagdosni.    
http://s1.olcso.hu/public/images/product/1/1/2/0/1/600x600_1120128490.jpg" border=0>

TROMF22

Köszönöm a linket, de a lapkákról is szépen leolvasható a gyártó, csak nem akartam direkt reklámot hozni az oldalra.
Nincs, náluk érdekeltségem. (sajnos:))
Inkább azt tartottam érdekesnek, hogy a HSSC anyagból is van kereskedelmi forgalomban váltólapka.  
Ez talán nem annyira közismert.
A feltehetően igen drága késszár pedig, - úgy ahogyan a fórumon is volt már rá példa - utángyártható.
Persze, mint minden más rendszernek, ennek is megvannak a geomertiai korlátai.
Viszont 16x16 mm-es lapka létezik 1mm szélességben.  
Ezzel átm. 13-ig lehet leszúrni.  
Ideális lehet pl. vékonyfalú csőhöz is.
A 25x25 -nél átm. 20mm a leszúrási határ.
Tudsz esetleg hazai forgalmazót?

xg2w6ib9x

Üdv Mindenkinek !
Segítséget kérnék E2N-ben jártas kollégáktól.
Karbantartás céljából szét szeretnék szedni egy szegnyerget. Levettem a szegnyereg tekerő kerekét.
Úgy látom, hogy a következő lépésként egy flex kulcshoz hasonló körmös kulccsal kellene meglazítanom és lecsavarnom a tekerő melletti anya-szerű részt. Jó ez a meglátás ?
Előre is köszi az infókat !

r2u4n063m

Így van, azt kell kitekerned :)

xg2w6ib9x

Köszi az infot, hamarosan megyek és folytatom
[#worship]

xg2w6ib9x

Halihó !
Újabb kérdés: Az E2N szegnyergében lévő sárgaréz, balos trapézmenetes anya meglehetősen viharvert. A menet profil töredezett (nem tudom mit csinálhattak vele, hogy ilyen legyen) jó lenne kicserélni egy újra, vagy legalább egy jobb állapotúra.  
Be lehet-e szerezni ilyet készen valahol, vagy csak az egyedi legyártás a megoldás ?

595852ar

xg2w6ib9x

Köszi, itt főleg E3N-es cuccokkal foglalkoznak, de azért átküldöm nekik a pontos méreteket hátha mégis van valami megoldás.

Csuhás

Ha bonyolult alakú az anya akkor trapéz menetes perselyt is lehet belerakni. Szorosan illesztve élében hernyócsavarral biztosítva, vagy simán lágyforrasztással rögzítve. ( Perselynek gyári trapéz anyát is leesztergálhatsz ha nem akarsz a menetet vágni. )

xg2w6ib9x

Szia !
Köszi a segítséget. Az anya külső formája sima hengernek néz ki és élben két (normál sűlyesztett fejű) csavarral van biztosítva, ahogy Te is írtad.
Sajnos a fejek el vannak verve, úgyhogy lesz egy kis kínlódás, mire ki tudom majd venni.
Úgy néz ki, hogy közben találtam valakit, aki elfogadható áron legyártana nekem egy új anyát.

595852ar

Mesterek!
m1 z50-es fogaskerékhez hogy lehet kiszámolni a fejkör átmérőt?

Vetesi75

Talán mxz+2m , a lényeg, hogy 52 jöjjön ki...  :)

Vetesi75

r6cvn479y

Szép napot !
fogaskerék maróval kapcsolatosan tanácstalan vagyok ebben kérném a hozzáértők segítségét  
m1 12/13
m1 136/végtelen  
1-es modul és a többi szám mit jelent?
köszönöm a segítséget .