Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Aki fogott már a kezébe az 1800-as évek végéről valami osztrák vagy német mechanikát az találkozhatott vele.

sasi

Alámetszés a kulcsszó.
Vtamás megadta a választ.

ce93xphjd

Pincébe fog kerülni, így muszáj lesz megemeli, oda nem tudjuk máshogy levinni.

jani300

Én is csak ebben a könyvben láttam .Nagyon egyszerűen tárgyal mindent . Szinte minden forgácsolási számítás benne van . " Kecske lábú " marógép az összes illusztráció .

Béni

A Linkek topikba tettem:

Erney György - Fogaskerekek

jani300

Eszedbe ne jusson kézben vinni ! Padlón csúsztasd vagy valami hasonló a pincébe . Valami láncos  emelővel kösd ki . Persze eu175-öst hoztam már ki pincéből darabokban egyedül de még egyszer nem állnék neki .

nvnshmpmn

Az E2N-t apuval vittük le ketten a pincébe. Előtte építettem a lépcsőre rámpát. Hosszába lefektettem két gerendát egymás mellé, majd bedeszkáztam a tetejét végig. Az volt a nehézség, hogy volt a lépcsőben még egy forduló már lent a pinceajtó előtt. A géptalp helyére felcsavaroztam egy jókora szögvasat, arra hegesztettem csőből két görgőt úgy, hogy ne tudjon kiforogni a gép alól, mintha  két kerék lenne. a másik két géptalp helyére nem tettem semmit, ott csak csúszott a deszkán. Az volt a fék. Innentől aztán már csak taszigálni kellett lefelé. Az ajtó előtt volt egy kis szenvedés, mert ott el kellett fordítani kilencven fokkal a gépet. Felfelé már nehezebb ügy lenne.

jani300

zozo

Azon a modulmarón még olvasható a 20fok, ami a kapcsolódási szög, 1,73m az a 0,8modulu fog teljes fogmélysége. A többit majd más :)

zozo

Ja, és a 2,51xx az pedig a fogosztás, ha pl.fogaslécet marsz.

ce93xphjd

ime a lépcső, leszaladtam lefotózni.  

http://kepfeltoltes.hu/130315/P1130657_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130315/P1130658_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Atti19, ez jól hangzik. Esetleg ha érd közelében lakik valaki, azzal is szívesen felvenném a kapcsolatot :)

nvnshmpmn

Ez nem vészes a képeket elnézve. Ha tudsz szerezni két méretes pallót, azokon könnyedén le lehet tolni a gépet. Elé nem szabad állni, meg még arra kell vigyázni, nehogy eldőljön. Legalábbis az E2N eléggé magas a szélességéhez képest, könnyen el tudna dőlni, ha kibillen az egyensúlyból.
Viszonylag Érd közelében lakom, de tanácsokat nem tudnék adni E1N ügyben, nem értek hozzá, ez az egyszerű oka.
A gépemet a pincelépcső kezdetéig csöveken görgőztük oda az udvaron. Én is gondban voltam az elszállíttatással. Részint azért, mert nincsen utánfutóm, se vonóhorgom, részint a létszámhiány miatt, ugyanis leginkább apura számíthatok ilyen dolgoknál, másra valahogy sosem. Ezért aztán körbejártam a dolgot, felhívtam pár emelőfalas, darus autóval rendelkező vállalkozót. A választásom végül egy autómentősre esett. Olyan emelője volt, amivel alá tud nyúlni az autónak hevederek segítségével. Plusz kitolható volt a platója. Böszme nagy autó volt. Több mint száz kilóméterről hozta fel egy szombati napon, letette majdnem a picelépcső elejéig. Tényleg csak egy-két métert kellett görgőznöm az udvaron. Az ára harmincötezer körül volt mindössze. Nagyon elégedett voltam az árral is, meg nagyon ügyesen betette a gépet az udvarra, így a munkájával is. Sajnos a névjegykártyája már nincs meg, nem tudom az elérhetőségét.

nvnshmpmn

Az se rossz megoldás, ha Vaterázol két kereket, ami elég nagy teherbírású. Valami használtat. Azt szerkeszted be a gép alá az elejére. Utána meg Te is felrakod a Vaterára, továbbadod.

nvnshmpmn

A kiszwemelt gépről esetleg csinálhatnál képeket. Azt ha itt megmutatnád, biztos kapnál sok hasznos tanácsot. Már ha le tudod fotózni a vásárlás előtt.

KoLa

Igen én is úgy tudom hogy a teljes fogmagasság 13/6-d modul! ( 2.166 modul)
Modul szorozva a fogszámmal = osztókör átmérő
Modul szorozva a fogszámmal + 2modul = fejkör átmérő
Fej magasság = modul
Láb magasság = 7/6 modul (1.166 modul)
Fejhézag = 1/6 modul ( 0.166 modul )

Ezekből az adatokból mindent ki lehet számítani!