Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Nem láttam még hengerfejben leesztergált végű 8 as kipufogó tőcsavart . Inkább az Atti féle megoldást alkalmazzák . Attól még teljesen jó amit írtál .

595852ar

Olyat viszont biztos láttál, hogy a csavar eleje egy rövid kúppal kezdódik és csak az után kezdódik a menet. A meghúzásnál így sem fog zömülni a menet, tehát kihajtásnál nem szedi szét az alcsi menetet.

jani300

Azért is kell az acél csavar mert nem nyúlik ,sérül .Ha valaki belerakott egy bimbi anyagú csavart az nagy élmény tud lenni . Általában kicsavaráskor erőkifejtés nélkül beleszakad . A kipufogónál még hőterhelés is van . Nem tudom a japánok miből csinálják a csavarjaikat de azok általában meg szoktak indulni könnyedén .

595852ar

Az acélcsavar is szakad, ha ész nélkül húzzák nem kettót szedtem már ki különböző blokkokból.
A japánok olyasmi csavarokat gyártanak, mint amit a Laslie leírt.

jani300

Segbe fognak rúgni bennünket , vagy lesz egy autószerelő topik cnc-sítve .

jani300

De tényleg vannak olyan csavarok is , de azok sem ülnek fenékre . Szomszédnak ,helyszínen kipiszkáltam egy csavart amit beleszakított . Kettő perc sem kellett és beleszakította a másikat .

595852ar

Igen és vannak még olyanok is melyek átmérője középen nagyob mint a menetes végek.
A furat eleje van nagyobb átmérőre készítve és ezek a csavarok ot2 "koppannak" és nem a furat alján.

595852ar

Vagy a karburátor, központi injektor tőcsavarok is gyakran duzzasztottak középen, itt azonban a megvezetés, tájolás a szerepe a nagyobb középső átmérőnek

000000000

Üdv!
Kérlek segítsetek.
Holnapután cnc-znem kell.
Csak a számok érdekelnek. Ha van egy pl 100mm átmérőjű, 100mm hosszú hengerem. Akkor annak hogy adom meg a koordinátáit?
Tehát a kést hova küldöm?
Van a kés gondolom a kiindulási ponton, mert odaküldöm a géppel. És onnan hová küldöm hogy munkálhassam az anyagot?
Pl Z 20 az hány mm-t jelent? 20-at?

000000000

Illetve, kérlek aki kicsit ráér, és rendes, segítsen. Mi a váza annak hogy cnc programot írjak, amivel egy ilyen hengert (100mm átmérő, 100mm hossz) lépcsősen megesztergálhatok?
Az hogy pont milyenre, az mindegy. Csak még is hogy működik egy sima cnc esztergálás. Egy működőképes váz kellene, egy alap program. Kérlek! Nagyon fontos! Hálás lennék, és viszonoznám ha tudnám.

Robika37

Küldtem privát üzenetet.

ce2s84jij

Szép napot mindenkinek.
Esztergán történő anyagleszúrásról kérdeznék. Tudom, ez egy külön tudomány. Van egy E3N gépem. Minden működik, mindenféle műveletet (amit eddig kellett) meg tudtam rajta valósítani. A leszúrással vannak gondjaim.
A gép az eredeti gumis tappancsain áll, csavarokkal, betonba rögzítve nincs. Mindegy milyen anyagnál, HSS vagy forrasztott lapkás késnél, 315-450 fordulatnál ugyanaz az eredmény. A gép beremeg, az anyagon, mintha vízszintes recézés lenne, sípoló, nyikorgó hang hallatszik, a forgácsok tűszerűek. A kések nem tompák, bár lehet, nem az ideális szögben vannak köszörülve. Tapasztalatok szerint mintha a 12/3mm HSS késnél jobb eredményeket lehetne elérni, mint a 16/4mm HSS vagy a forrasztott lapkás késnél. Késeket nem töri a gép. Én már csak a nem rögzített állapotára tudok gondolni. Esetleg van valamilyen más ötlet, mi lehet a gond? Előre is köszönöm a tanácsokat.

000000000

Ha mechanikailag minden rendben ( nem lötyög semmi), akkor határozottabb előtolással kell próbálkozni.

Laslie egyszer tesz fel képet, hogy hogyan kell "rapidból" kést köszörülni.

000000000

A lényeg, hogy a leg keskenyebb tollú késsel, amit még biztonságosan meg lehet köszörülni és egy kis hűtés sem árt ha van. Ez lehet egy flakonból emulzió a leszúrás idejére.
Keresztszán rögzítve a leszúrás idejére és "tekerni kell" neki rendesen.
A "holker" jó nagy ívű legyen, hogy a forgácsot jól ki tudja vezetni leszúráskor.
A késtörés egyik oka, hogy beszorul a forgács az anyag és a kés "tolla" közé.

nvnshmpmn

Szia!
Nekem E2N gépem van.
A leszúrással sokat kínlódtam. A négykéses késtartóba fogva a leszúrókést, nekem is pont azt produkálja, amit leírtál. A hátsó késtartóba fogott késsel szoktam leszúrni. A1-es állásban, ami nekem 380 fordulat percenként. A kés szélessége max. 3 mm, de inkább az alá szoktam köszörülni. Nagyon pontosan kell belőni a késmagasságot. A köszörüléskor a kés két sarkára kell egy nagyon kicsi rádiuszt tenni, akkor nem lesznek azok a kis hegyes forgácsok, hanem szalagszerűen jön lefelé. Még arra kell nagyon figyelni, hogy a kés a tokmánnyal párhuzamos legyen, így egyformán maradjon hely a kés és az anyag között. Ezek a tapasztalataim.
Hogy az első késtartóból miért nem tudok sehogyan sem leszúrni, arra még nem sikerült rájönnöm.