Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Én azt bizonygattam hogy Trencsényben  30 évvel ezelőtt egy igen ergonómikus gépet csináltak amivel gyorsan és kockázat mentesen lehet menetet vágni. Csak a mai CNC k tudják megverni

jani300

Lehet csak irigykedem hogy az Sn 63 ezeket nem tudja . :(

s2k5ycubj

Volt régen valami gyors menetvágó gép is.Csak menetvágásra készített spéci eszterga. Erről tudtok valamit?

s2k5ycubj

Ja és az tényleg tudta az ütközős menetvágást és durva fordulatokon lehetett vele dolgozni. ྔ-ban az iskolában láttam ilyet valamilyen gyárlátogatáson.

KoLa

Gábor írta:" Bezzeg a TOS: van rajta egy kar ami valójában kikuplungolja magát a vezérorsót ( lágyan, könnyedén ) , a tokmány meg szépen forog."
Ezt hittem annak hogy rá lehet engedni az ütközőre mert hogy kikuplongolja magát!

s2k5ycubj

Rá lehet engedni az ütközőre csak fájdalmasan reccsen egy nagyot...[#eplus2][#eplus2][#eplus2][#nyes][#nyes][#wave]

KoLa

25 évvel ezelőtt, volt a munkahelyemen olyan orosz revolvereszterga amin lehetett menetet másolni ütközőre!
Persze kézzel kellett rányomni a 'lakat-félanyát' amin fűrészfog menet volt, ütközőn kidobta magát!

Vetesi75

A dobrevolver-esztergákon szinte alaptartozék a menetmásoló. :)
Automata esztergán a mellső-szánra szerelhető  menetelő berendezés viszont teljesen önműködő. A meghajtást közvetlen a főorsóról kapja. A hossz irányú előtolást mestermenetek (egyik előre másik hátrafele) biztosítja, a fogás irányú előtolás pedig a szán körhagyós vezérlésére van bízva. A késkiemelést/fogásba helyezést az ütközőre és főorsó forgással szinkronban működő bütykös-körmös irányváltó mechanika intézi.  
Sajnos nem találok képet róla a neten, pedig egy nagyon egyszerű szerkentyű.

4um5b65d

Sajnos nem egyeznek a méretek.
Pedig árban nagyon jó lett volna.
Asszonta a fickó a múltkor, hogy foganként 250Ft az irányár.
Mondom neki, hogy sok lesz az ezért a "rosszért".
Mondja, hogy az Ő fogait számoljam meg.
4 volt neki. :)))
És mivel irányár volt a 4x250Ft ezért meg is egyeztem vele, ha jó a kerék akkor a feléért elviszem.
De sajnos nem jó a méret.
Na, majd legközelebb...

Ezeket a képeket, meg a paramétereket rakd be a könyvtáradba, hátha legközelebb is meglátok valami.

jani300

Szóval most jöttél a vásárból ? :)

PSoft

Basszus!

No nem baj,talán,....majd legközelebb.
Köszönöm,hogy próbálsz segíteni.[#wave][#worship]

A képeket,és hozzá a "dumát" http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Strigon_ME-1000/Strigon_vertik%e1lfej/" TARGET=_fnew>ITT megtalálod a későbbiekben is.

PSoft

Csináltam pár képet a komplett fej-ről is.

Erről van szó.
Tehát,STRIGON ME-1000 vertikálfej,amihez keresem a fejbe passzoló fogaskerék párost.
Hátha másnak a kép többet mond,és "beugrik" valami.:)

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Strigon_ME-1000/Strigon_vertik%e1lfej/Komplett_fej/" TARGET=_fnew>Több kép a fej-ről.

És egy,...ide is.:)

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Strigon_ME-1000/Strigon_vertik%e1lfej/Komplett_fej/IMG_6828.JPG" border=0>

Petitking34

Üdvözletem
Nemrég vettem egy bolgár c11A típusú esztergát csak az a gondom hogy nincs meg rajta a menettáblázat és nincs hozzá gépkönyvem és eddig még sehol sem találtam egyiket sem gondoltam itt is megkérdezem hátha valaki tud segíteni.

s2k5ycubj

Léptetőket és golyós orsókat rá és nem kell menettáblázat.[#wave][#wave]

Petitking34

hát az még lehet hogy odébb lesz elég volt kipengetni érte az árát :-)