Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zozo

Mennyivel "szebb" feladat volt a csavartfogazású diametral pitch rendszerű kúpkerék számítás, méretezés,  [#ijedt] Álmomba se jöjjön elő.

jani300

Az milyen betegség ? :)

zozo

:)
Mint PSoft gépében a kúpkerekek, a #26285 hsz-ben, csak coll rendszerben a modul. A modulok is tört formában vannak a diametral pitch rendszerben.

jani300

Arra mindig rá tudok csodálkozni mikor lefejtő eljárással készül mondjuk egy differenciálmű tányérkerék persze hagyományos módon . Maga a szerszám se semmi .

sufnituning

Ezt köszönöm, hogy így levezetted, megvilágosodott
eddig mindent táblázatból csináltam.
Én az 1/5 hajtásnak a párt csak 10-el szoroztam , mert egyszerűbbnek tűnt így kiszámolni, de így  is kijött az eredmény!

sufnituning

Sőt, mint az alábbi képen is látható a csavartfogú Pitchtike, az se jöjjön elő álmunkban,
látható a képen, apukáját is megviseli, de azért még tartja a gyereket.

ywathzay

Dehogynem, valahogy átevickéltünk az érettségin is, igaz egy 30 sebességes sebváltó számítással, de a suliban b.sztunk tanulni, és mikor felnőtt fejjel kell valami lehet turkálni a régi tankönyveket. Közben pedig bosszankodom, miért voltam olyan hülye hogy mindig mással foglalkoztunk mint a tanulás.

mxjj54gxi

Azt még tegyük hozzá, hogy a rendszer teljesen teljes legyen :), hogy ha a gépnek van saját áttétele a főorsó és a vezérorsó között, akkor azt is be kell szorozni a képletbe, de azt is valódi törtben.
A legegyszerűbb ez úgy, ha a gépet kinyitja a delikvens, és leszámolja a fogaskerekek fogszámát, és azok lesznek a számlálók, meg a nevezők értékei.
Merthogy nem minden gépen 1:1 az áttétel a két orsó között.

sufnituning

Igen, ez természetes, azért kösz, hogy felhívtad rá a figyelmünket!

Vetesi75

Sajnos nem alap. Hivatkoznak a gépen található táblázatra (olyat, mint gépkönyvet nem lát), azt pedig ossza be magának a nebuló.  
Igaz, ha a későbbiekben komolyan kíván az esztergálással foglalkozni, akkor kénytelen lesz megtanulni.
Pl. néhány hónapja nekem az E1N-nen a 26n/" emelkedés okozott némi fejtörést... :)

Vetesi75

Még az a szerencse, hogy hasonló méretű fogaskerekekből van egy osztófejre való garnitúrám is, tehát áttételben bármi megvalósítható, ami elfér a gép oldalán...

4um5b65d

Múltkor is szerette a fórum a találós kérdésesdit.
Ez most egy kicsivel gennyesebb munka.
Mennyi lehet a gyártási ideje 5db-nak ?
KO33 (1.4301) -es korrózió álló anyagból.
Az esztétikum is fontos. A belső kúp-nak a felülete is igen jó kell legyen.

http://kepfeltoltes.hu/130306/000_4068_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Vetesi75

Menetkifutás? A félkúpszögek is jók...  :)

s2k5ycubj

Itt lenne az ideje venned egy cnc esztergát és akkor egy ilyen munkánál nem kell egyből azt érezned,hogy a répa rossz oldalán vagy a cumizásnál...[#nyes][#nyes][#nyes][#taps][#taps][#wave]