Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Gondolom iylet se tud esztergálni senki sem, vagy hol lehet ilyet venni esetleg, még "motoros" fórumtárs látom árul ilyen 6mm-3.175 mm szűkítőt, csak arra gondoltam nem lenne e jobb, ha egy darabból lenne és pont ami beleillik, aminek a méretei ezek lennének, acélból gondolom, ezeket milyen anyagból szokták készíteni  edzeni ?

http://kepfeltoltes.hu/130119/extool_3_175_patron_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

s7manbs8

Méretekről még annyit, hogy a 10mm az 10 -0.01 ahogy mértem a gyári patronjáén, meg a furat is 3.175 +0.02 körül lehet gondolom, hogy bele lehessen dugni, mérettűrést egyelőre nem tudom hogy tudom megadni a Solid Edge ben a rajzon, meg ha egyéb se  jó elnézést.

s7manbs8

Gondolom Laslie 24:00-kor be is mutatja itt nekünk, hogy néz ki élőben ez az alkatrész. :)

sufnituning

elég gyenge eresztés lesz ebből, 0,75mm-es fallal 12mm hosszon

s7manbs8

Lehet elmértem inkább 1mm falvastagság lesz az. Megmértem megint most.

PSoft

Miért akarsz csinálni/csináltatni,mikor készen is van?[#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1111338935&order=reverse&index=2&azonosito=hobbycnc#50583" TARGET=_fnew>  "Hasított 1/8"-ról 6mm-re illesztőhüvely eladó, 1000Ft/db "

Motoros

Ha nem rugózik..azaz nincsen fehasítva akkor nem fog működni. Az utólagos hasítása sem egyszerű. A vékony falrész miatt edzése is problémás. Ha 6-os patronodba beteszel egy jófajta szűkítőt akkor az csak 2..3 század hibát visz bele.

sufnituning

Ez gondolom a kész alkatrész rajza, mivel edzéshez rá kell számolni legalább 0,2mm revét a felületekre akkor már, ha 1mm a falvastagság, akkor kívül- belül -0,2 mm =0,4mm 1-0,4mm =0,6mm készen edzve, nem beszélve arról, hogy ilyen vékony falvastagságnál, úgy mint a hegesztésnél kiéghet az anyagból a szén és deformálódhat, előnemesített anyaggal jobban jársz, edzés nélkül.

sufnituning

Még arról nem is beszélve, hogy edzés után kis gyémánt kővel méretre kell pilinszkázni a furatot
ami újbóli befogási pontatlanságokhoz vezet, ami egy szerszámnál nem megengedhető. de ha van kb 8.000 forintod rá, én megcsinálom, ezért jobban jársz, ha megveszed készen.

sufnituning

0,01mm pontossággal (ez lemaradt)

4um5b65d

PG11-es menetfúrója van valakinek eladó ?

xg2w6ib9x

Jó estét Mindenkinek !

Egy rövid kérdésem lenne a tapasztaltabb kollégákhoz:
Létezik-e EF-160 típusú magyar gyártmányú eszterga ? Ha igen, tud-e valaki valami fellelhető információról ehhez a géphez ?
Van itt egy új kolléga, aki még nem ért ide a képekkel, de majd jön és tovább kérdezgetne a témában.
[#wave]

s7manbs8

Kösz az infókat. Motoros , sufnituning.

PSoft

Kölcsönbe,...tudok küldeni,ha máshol nem találsz.:)

sufnituning