Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Nekem is ennek a 32-120-as áttételnek felel meg nagyjából a szíjhajtásom. Nem pontosan azok az előtolás értékek adódnak vele, mint ami a fogaskerekekkel lenne, de nem nagy az eltérés. Cserébe nagyon halk vele a gép.
Érdemes lenne egyszer legyártani egy megfelelő méretű fogasszíjjal, a kerekeket pedig poliamidból. Jó kis munka lenne megcsinálni az esztergán a kerekeket hozzá.

000000000

Fogazott szíjjal még menetet is lehetne vágni csak legyen feszes,ne ugorjon át egy fogat.Én kerékpárlánc és 20 illetve28 fogú lánckerékkel oldottam meg egy cserekerékpár hiányát.

3m9kaxws5

És nem csak halk de gondozásmentes is.

3m9kaxws5

Ezt viszont kipróbálnám jó ötlet.

nvnshmpmn

Még egy idevágó dolog:
Arra lettem figyelmes, hogy ugyan a cserekerék burkolat a helyén van, minden rendben, de valahogy mégis bekerül időnként némi forgács a burkolat alá. A múltkor vészjósló kattogás hallatszott a cserekerekek irányából. Szétszedtem, de első ránézésre nem látszott semmi. Lemostam mindegyiket, majd alaposan átdrótkeféztem a fogakat is. Mikor összeraktam, megszűnt a kattogás. A gépemhez két cserekereket már törött fogakkal kaptam, Valószínűleg ez lehetett az oka.  
Csináltam műanyagból egy csőszerűséget. Az egyik vége akkora, hogy belemegy a főorsóba. Hossza, hogy kiér a fedél széléig. A főorsóba benyúló nyakrészre tettem két kis O gyűrűt, az szorul bele a  főorsó furatába és tartja a helyén. Így kivezeti a forgácsot kívülre. Sajnos ezzel beszűkül a főorsó furata, de ha át kell egy anyagot teljesen dugni rajta, akkor ki lehet venni egy mozdulattal.

3m9kaxws5

Nekem is van a burkolaton egy cső ami belemegy a főorsó furatba. És 25151 kérdéshez nem tudsz valamit?

svejk

Miért nem a csőtengely külső átmérőjére illesztetted?
Úgy emlékszem a 40-es PVC cső pont passz..

3p8br678u

Inaskoromban azt mondta a mester hogy krétával krétázzam be a maró morse kúpját úgy nem fog benntragadni a vertikálfejben.

nvnshmpmn

Ami most hirtelen az eszembe jutott, hogy esetleg nem a saját eredeti géptáblája van a gépen?
Van legalább háromféle.

nvnshmpmn

Ott elég kicsi a rés. Nem gondoltam, hogy oda még elfér.

nvnshmpmn

Holnap majd megnézem.

3m9kaxws5

3m9kaxws5

zozo

Laslie, nem lettek kissé oválisak az M5-ös menetek attól, hogy egyoldalra húzattad a menetfúrót?
Nekem ez a megoldás most annyira nem tetszett, biztosan van neked bordás vagy ékpályás menetfúró szárad, amit a tokmányba foghattál volna [#crazya]

3p8br678u

Van egy TEXTILBAKELIT tárcsám nem kell valakinek?  300x95