Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

A 380 nem is rázott annyira :)

000000000

Soha nem értettem, hogy hogyan tud megrázni valakit a "380", hogy még túl is éli?
"Háromnyolcvanhoz" úgy "juthat" valaki, ha pl egyik kezével az egyik fázist érinti a másikkal, meg a másikat.
Élte már ezt túl valaki? [#nevetes1]

df7vv4ry9

fogaskerekeket kell cserélni pl 1,0 - 1,5 - 2,0 mertikus menethez  egy fajta fogaskerék beállítás,de mindhez ilyen rendszerben,plus elötolásokhoz szintén más,három sebességváltás van

én valamikor nagyobb gépen dolgoztam,ugy hogy ez szokatlan és kissé hosszadalmas müvelet

df7vv4ry9

a fogaskerekeket egy táblázat szerint cserélem

df7vv4ry9

nem mindenki egyformán vezeti az áramot,van akit már a 60 volt is rázza
amúgy már engem is párszor megcsípett akkor még 380,de nem olyan vészes,ha nem kezdesz vele birkózni[#eljen][#eljen]

Csuhás

Még az Izzóban kapcsolót akartam cserélni egy vákuum szivattyún. A fizikus kolléga mutatta a kihúzott csatlakozót. Amikor marokra fogtam a kapcsolót egy szoros csavar meglazításához akkor az ujjaim között kialakult az áramút. Lezsibbadt a kezem és pár ki lyuk  jelezte az áram útját. Kiderült hogy a a kihúzott csatlakozó a szomszéd géphez tartozott. A legnagyobb gond végül az volt, hogy amikor elrántottam a kezem, levertem egy üveg szénkéneget az asztalról.

df7vv4ry9

egyszer egy automata hegesztös kolégám hozzáert a hegesztöfej elektrodáihoz  a fémóraszíjával,kb. 1 masdperc alatt fölizzot  a  szíj  és le is olvadt
 a csuklójáról,hogy üvöltött az nem szó rá, de az eredmény is katasztrófális volt-pedig ott csak 60 volt volt, no meg 600A

000000000

Gondolom, nem marokra kell fogni a vezetékeket.
Valami oktató filmben láttam, hogy a gyanús helyeket kézfejjel kell simogatni, nehogy rámarkoljon az illető, mert a végén annyira "megkedveli", hogy nem tudja elengedni.
Magamhoz mérve tényleg soknak tűnik. A 60 V körülit, már én is érzem.

000000000

Érdekes egy felállás, az tuti.
A "380" viszonylag rövid utat tehetett meg a testben, mert a kapcsolók érintkezői aránylag közel lehetnek egymáshoz.

A kolléga a dróttal, sem piskóta.
Ne vedd magadra, de nekem egy történet jutott eszembe a dologról.
Egyszer egy ismerős mesélt nekem a vadászbalesetekről. Vadász volt a fazon.
Egyszer csak váratlanul meghívott egy vadászatra.
Nekem meg az ugrott be, hogy talán gyanítja, hogy volt egy kis kalandom a feleségével.
Végül nem derült ki, de a meghívásnak nem mertem eleget tenni.
Mert a baleset, az baleset...

Biztosan semmi köze az esetedhez, csak úgy beugrott.

jani300

Akkor nem is rossz az a gép ! Ezek szerint mégis van nortonja ha egyszerűbb is .

keri

három fázis egyes fázisai és a föld között nincs feszültség?
Mert az ráz...igaz az nem 380...illetve manapság 400V csak 240, de abból sem kérek ha lehet :D

keri

Munkavédelmis meg 3 dolog miatt tépte a haját [#hehe]

keri

Ezt mi is tanultuk, de soha nem értettem hogy akinek nincs fázisceruzája az mit nyúlkál a villanyban?

000000000

Éppen erre céloztam.
Ha valaki a Földön áll (van aki, meg nem) és megérinti bármelyik fázist, azt a "kettőhúsz" (mi most elvileg 240V) tudja csak "megtalálni".
A "háromnyolcvan", vagy négyszáz, csak két fázis között mérhető. Nem jól gondolom?
Vagyis a földön állva nem tud előfordulni.
Persze, ha egyik fázison ül és a kezével a másik fázist simogatja, az más.
[#vigyor2]

B.Zoltán

13 évesen a 220 volt rabságába kerültem kb 3-4mp ideig .Bal kezemen be lábamon ki,egy Badacsony típusú univerzális rádió hangszóró kimeneteléről.Nem kívánom az ellenségemnek sem azt a 4mp-et.