Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

dezs

Van egy pár 3 fázisú aszinkron motorom. Elég vékony drótok lógnak ki belőlük, és az adattáblán csak egy pár watt szerepel, meg ezres körüli fordulat. Jelenleg ötletem sincsen, mit tudnék megforgatni velük, de valamire biztos jók lennének, ha nem csak kézzel tudnám megpörgetni őket.

1f -> 3f frekiváltó rajz is érdekelne, vagy valamilyen kész megoldás OLCSÓN.

df7vv4ry9

egyenáramú motorok,kőnnyű öket kicsinálni

df7vv4ry9

pedig biztos megy a dolog,egesz kis gépet is átt lehet tekercselni 3 fázisúra

000000000

Na mindegy már itt van mellettem a ketyere. Bár van 5 napos visszavásárlási garancia amikor indoklás nélkül visszaveszik. Holnap bevadítom meglátom hogy teljesít. De hangsúlyozom hogy nem tudni hogy az Én motoromat mekkorára tudnák áttekerni 3 fázisúba. És ez az ár ugyanannyi avagy kevesebb lett volna e mint amennyivel olcsóbb az általam vett verzió az 1/3 verziójú variánshoz képest. Végzettségemből adódóan nem értek ehhez így ezen aspektusból nem is szemléltem nagyon a dolgot.

df7vv4ry9

ha minden igaz 600-750 watt,harom fazisban

df7vv4ry9

a praktikeres furomorjat is áttekerte,kb 450 wattra- harofazisura ,a motor nem ful le

df7vv4ry9

Szirtimorc

Erre gondolsz?
http://www.youtube.com/watch?v=yR-mQ5iWuWs" TARGET=_fnew>1f-3f umformer

keri

Igen létezik 1 fázisú motor, ahol van egy egyenes tekercs és mellette egy kicsi segédfázis tekercs az indításhoz.
Ventilátorokban láttam eddig csak ilyet, de persze ez nem zárja ki hogy nem létezik, csak nekem furcsa.

Van egy 2,2kw-os 1 fázisról menő kompresszorom. Abban viszont 3 fázisú motor van, 2 fázisra rákötik a "kettőhuszat" egyre meg kondival egy eltolt fázist, ez indítja.
Azonban ezt a motort át lehet könnyedén kötni 3 fázisra.

Véletlenül nem ilyen a tied is?

A kefés motorú szabályozott esztergák PWM vagy tirisztoros szabályzóval vannak ellátva. Itt nincs frekiváltó mert egyenáramról mennek, csak a feszültséget állítják valamilyen elektronikus megoldással. Ennek a kivitelezése nagyon egyszerű kapcsolással megoldható, ráadásul valamennyire fordulatszám stabilizáltak is...legalább is nekem a a KRESS maróm és a kínai esztergám is tartja a fordulatát terhelésre reagálva.

keri

Ja és az igazi 1 fázisra tekercselt motort nem tudod áttekerni, mert eleve a vasmag is az egy fázisra van kialakítva.

000000000

Ebben az esetben mivel nem lennék a Magam ellensége a lehető legerősebbre tekertetném csak ebben az esetben legalább 1.1KW 1/3f frekiváltó kéne ami egy következő lépcső az árban. Na mind1 utólag már kár agyalni rajta melyik lett volna a legjobb megoldás.

df7vv4ry9

PSoft

Ha a vasmag tekercshornyainak száma osztható maradék nélkül hárommal,akkor áttekercselhető 3fázisra.

Még ha "igazi 1 fázisra tekercselt",akkor is.:)

df7vv4ry9

januárban ezt vettem

http://kepfeltoltes.hu/view/121217/stolni-soustruh-bernardo-profi-550-wq-original_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/121217/stolni-soustruh-bernardo-profi-550-wq-original_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

df7vv4ry9

a szomszéd is igy csinálja 220-ról 380-ra