Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

df7vv4ry9

80 hz után jön az tulsipolós hang ,erdemes nem menni tovább

df7vv4ry9

000000000

http://www.iramko.com/Frekvenciavalto_invertek" TARGET=_fnew>Iramko kft. Frekvenciaváltók Itt Én ezt a típust választottam vagyis a cég munkatársa akivel felvettem a kapcsolatot az én igényeimre ezt ajánlotta a 750W kivitelben http://www.iramko.com/ODE-2_Egyfazisu_frekvenciavalto" TARGET=_fnew>ODE-2-1F  - 1 Fázisú Frekvenciaváltó

Magyarországon ha jól tudom (és valószínűleg jól tudom mert nagyon sokat bújtam a netet) az egyetlen cég ami forgalmaz 1/1fázisú tehát 1 fázisú bemenetű és 1 fázisú kimenetű villanymotorokhoz frekvenciaváltót. Maga a frekiváltó Anglia. A cég akitől rendeltem pesti. 1 év garancia van rá 5 napos visszavásárlási garancia. Utánvéttel futárral a fentebb linkelt tipus 0,75Kw-os kivitelben 69725 ft volt. Elsőre de még másodjára is soknak hangzik ennek az az oka hogy ilyet nagyon kevesen keresnek és a kis igény miatt ritka mint a fehér holló... Méretre kb 12x15x8 (cm) súlya 0,5-1kg között van. Egy rahedli funkcióval rendelkezik.

dezs

Ennél olcsóbban jön ki, ha az egyvázisú mocit áttekercselteted három fázisúra, és veszel egy sima 1f->3f frekiváltót.

keri

Én simán odamentem hétköznap és ott volt.
Piac minden nap van.

df7vv4ry9

a sok funkció nem akadály,csak átt kell rágni magad rajta

df7vv4ry9

meglátogatom,de már csak  jővőre
kösz

000000000

Csak kérdés hogy mekkora teljesítményűre tudták volna áttekerni. Gondoltam arra is hogy venni egy 1/3 fázisút ami mondjuk csak picivel lett volna olcsóbb és amit ezen megspórolok abból venni egy használt 3 fázisú villanymotort. Csak aztán jobban belegondoltam hogy olyan talpas motort aminek ilyen és olyan hosszú/átmérőjű/kialakítású tengelyvéggel rendelkezik és egy adott helyre befér és a rögzítési pontok is stimmelnek ezt a lehetetlen kategóriába soroltam Magamban. Így maradtam ennél a bár drágább de átalakításmentes verziónál.

keri

Na de miért jó nektek az egy fázisú kimenet???
Az asszinkron motorok többnyire 3 fázisúak, legfeljebb kondis segédfázissal megoldják hogy menjen 1 fázisról, de így jelentősen kisebb a teljesítménye és rosszabb a hatásfoka. Tehát ha már frekiváltó akkor 3 fázis.

A kommutátoros motorok esetén meg nem jó semmire a frekiváltó.

Egyetlen értelme van az 1 fázisú frekiváltónak mégpedig ha repülőgépen használatos elektromos berendezést akarsz használni, mert ott 400Hz a hálózati frekvencia.

dezs

Nincsen valakinek véletlenül kapcsolási rajza 1f - 1f frekiváltóról? Csak valami nagyon egyszerű érdekelne. Bonyolultat úgysem tudok utánépíteni. Nem kellenek extra funkciók, kijelző stb., csak egy poti, amit felcsavarva gyorsabban megy a motor.

dezs

Ha gond a teljesítményveszteség, akkor tényleg lehet, hogy jobb megoldást találtál. Nekem 1,1kW-os motorok vannak az esztergámon/marómon, és a tekerős bácsi azt mondta, hogy 3fázison kicsivel 1kW alatt lesz. Eleve alaposan túlméretezték ezeket egy negyedtonnás gépre. Nem szúrok le rajta ágyúcsövet, úgyhogy még nem érzékeltem semmilyen hátrányát az áttekerésnek.

000000000

Az Én motorom kondis igen ahogy írod. Az a baj hogy sajnos fázis eltolást meg szöget meg ilyeneket nem lehet rajta állítani mert ha lehetne akkor ki lehetne iktatni a kondit és nyomatékosabbá tenni a motort egy kis fázisszög eltolással. Éppen emiatt amit az első mondatodba taglalsz kicsi rá a kereslet emiatt nincs is sok ilyen kivitel ezért drága. Amit a gazdaságos és barkácsáruházban lehet venni azok is kommutátoros azaz kefés motorú esztergák azokban is van frekiváltó ha jól tudom.

df7vv4ry9

elektronikus szabályzás,vagy valami hasonlo,de nem frekiváltó

000000000

Eleve nem egy erőgép a masina 550W motor van rajta. Pici motor van rajta majdnem hogy kizártnak tartom hogy azt min 550W-ra áttudták volna tekerni 3 fázisúba.