Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

A székesfehérvári talin egy csapattal elmentünk Csipihez  Ö csinált tokmány pofát CNC maróval  ( nekem is újdonság volt de nagyon tetszett )

000000000

Én kérek elnézést, nem vagyok itt olyan régen, és az email címe volt csak meg. :( Legközelebb igyekszem csöndben maradni.

r2u4n063m

Ha lehet, akkor megcsinálom magam az esztergámon, hadd nyerjek vele tapasztalatot. Az első fordított pofa készletet megvettem én is, de ˆ tailor13 nem tévedett nagyot, nem volt olcsó - viszont lehetett kapni, ami nem elhanyagolható tény [#vigyor2]

000000000

Szia !

A "sasroland" az e-mail címem kezdete . Az árak ahogy Áts Laci is írja baráti ,de szerintem sem magas . Ahogy a későbbiekben is írtad ("Legközelebb igyekszem csöndben maradni." ), erről lebeszélnélek mert akkor sok mindent nem tudsz meg ,ami a forgácsolással ,vagy anyagválasztással vagy alapanyagforrással illetve az esetlegesen meghibásodott esztergagépekkel kapcsolatos infó.
Nyugodtan írjál és kérdezz bármi is legyen az .

Szirtimorc

Hátha érdekel valakit:
Váltó-fogaskerék méretező:

http://www.gizmology.net/changegears.htm

000000000

Tiszteletem! Elnézést kérek, úgy vélem, ez most a bölcs maradtam volna, ha csöndben maradok esete. Nem emlékszem már hogy fogalmaztam, de most úgy mondanám, hogy nem drága, hanem az én fizetésem kevés. Ennek tükrében néha képes vagyok furcsa szemmel nézni az árakat. Amit a szerszámpiacon láttam hirdetve, azok valóban nem voltak drágák.  

Köszönöm az optimista, és türelmes hozzáállást, igyekszem a későbbiekben civilizált ember módjára viselkedni.

KoLa

Sokszor a szükség kihozza belőlünk a hirtelen megoldást!
Mindíg is fájt hogy a legjobb orosz tokmányomba nem stimmel az a készlet amire, puhapofákat tudnék csavarozni,2mm kellett a menet magasságából elvenni és uannyit süllyeszteni a menetárkot! plusz még a rádiuszon is kellett csökkenteni!mindezt flex-l és daraboló koronggal végeztem! nagyon jól működik már egy éve! vagy több?
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Egy%e9bb/100_8065.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Egy%e9bb/100_8066.jpg" border=0>

000000000

Sziasztok!

A múltkor letöltöttem az E2N eszterga gépkönyvét, mely ebbn a fórumban is linkelve volt, de a 21. oldalon lévő nagy ábra nem volt meg. Tudna-e valaki abban segíteni, hogy bescanneli azt az egy oldalt és feltölti?

Köszönöm

mxjj54gxi

Csak jelezném, hogy ez nem jó általánosan mindenhová, mivel nem veszi figyelembe az esztergagép alapból adódó áttételét a főorsó és a vezérorsó között!!
Ez csak ott jó, ahol ez az áttétel 1!!
(értem az alapáttételen azt az értéket, ami úgy adódik, ha a cserekerekkel 1 értékű áttételt alakítanál ki a ki- és a behajtások között. Ez a régi magyar gépeken például szinte sosem 1, sokkal inkább valami egynél nagyobb törtérték)

Szirtimorc

Kösz, erre nem is gondoltam. Még egy plusz hányadost be kell venni az egyenletbe :)

4um5b65d

Baszki Lala.....Amerikában mindig felkarolják az egyedi dolgokat tudó embereket, lásd SuperMan , SpiderMan...stb.
Egyszer még viszont fogunk látni a moziban FlexMan -ként.
:))))

nvnshmpmn

Érdemes egy pillantást vetni a menetmetsző hajtóvas kialakítására is. Ahol a szár a középső részhez csatlakozik. Mutatósra sikerült a megoldásod, amennyiben ez is saját készítésű darab.[#eljen]

KoLa

Hahaha![#nevetes1]de tényleg jó lett!
Először síkköszörűn levettem a fogakból a felesleget!Utána már nem volt mentség meg kellett csinálni! foganként kell és mindíg próbálni a tokmányba hogy mikor veszi be a menet! először szorul nem veszi be , aztán nehezen beveszi de akkor meg nyomot hagy a köszörült fogon, azt kell leköszörülni!lépésről lépésre ,pont mint a tusírozás![#wave]

KoLa

Négyszögacélból esztergált 'belső menetű elem' ráhegesztve a köracélból esztergált metszőtartóra!persze! nem csak úgy! mert van hozzá összeállító sablon is!vagy a másikra gondoltál? ja nem! mert az nem az! [#wave]

PSoft

Hah-hahh-ha!

"először szorul nem veszi be , aztán nehezen beveszi de akkor meg nyomot hagy a..."

Valahogy így fogalmazott "nagy tanítónk" is annakidején.[#crazya][#nevetes1][#nevetes1]

http://www.fokapu.hu/cikkfoto/big_13663.jpg" border=0>