Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Kola! a racsnis menetfúró amerikánerjébe( 3 pofa) a szár hengeres részét fogod be vagy elköszörülöd háromszögletűre?  Én kisméretű 4 pofás tokmányt használok a nyeregbe rakott nyomatékátvitelre alkalmas vonószerkezettel

u3xrz0cut

Miért nem martál pofákat??
Láttad nálam.....[#wink]

KoLa

Nekem nincs cnc marógépem!egyelőre!

KoLa

Ez a szerkezet arra való hogy ne törjön bele a menetfúró a zsákfuratba![#wave]

svejk

Pedig már esztergálhattál volna egyet! :)
No látod ezért csinál először mindenki CNC marót, azzal majdnem minden alkatrésze elkészíthető a CNC esztergának :))
Fordítva nyűgösebb.

KoLa

Egy esztergályosnak könnyebb marni, mint egy marósnak esztergálni!

svejk

Akkor főleg hajrá! :)

ANTAL GÁBOR

Ok akkor ez egy automata nyomatékkorlátozós megoldás???? Ha felütközik akkor a hengeres ( fényes, kemény) szár elfordul az amerikánerben..  
Múltkor az akkus fúróval javítottam b 50 db berozsdált M12 es menetet . Elköszörültem az anyamenetfúrót háromszögletűre azután hajrá. A 48 -adiknál lemerült az akku. Kicseréltem egy újra aztán újra rajta . A 49- ediknél eltörtem a menetfúrót ( nem volt nyomatékkorlát ) ..Már csak egy hiányzott . (ennyit a háromszögletű menetfúróról )

000000000

A legjobb szórakozás pedig CNC marógéppel esztergálni! :))

s7manbs8

Tévedés, csajozás közben ittasan pénzt számolni, na az az igazi. :)

svejk

[#eljen] Jó móka!

KoLa

Szia Gábor!
Én már leszoktam erről a háromszögletűre köszörülésről , elfordulás ellen! sokkal gyorsabb ha co-val 'rápettyintünk' egy kis csipetnyit! és aztán kicsit megigazítjuk a köszörűn!
Sajnos! itthon csak fúróim vannak így megoldva, kép!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Egy%e9bb/elfordul%e1s%20ellen!.jpg" border=0>

KoLa

Ezt azért nem gondoltad át eléggé! barátom![#nevetes1]vannak ennél sokkal jobb dolgok is! mint pl. esztergán marni:)))!qadrocoptert reptetni!vagy indukciósan hevíteni!forgatóval marni!stb,stb ... [#eljen]

jani300

KoLa

Ilyen nagymenő vagy?[#guluszem1]ezt nem gondoltam![#wave]