Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ahah!

Így mán világos!:))

Nekem,mindíííg azt mondják a "suttyó" kollegák ha NÉHA elbacok valamit,hogy,...."ebbe a korba máááá...."
Aztán meg,....nem győznek futni.:))

De te még,....:)))

4um5b65d

http://turning.fw.hu/technologia_61_70.html" TARGET=_fnew>Lendkerék lehúzó.

http://turning.fw.hu/t061-t070-----/t064.jpg" border=0>

4um5b65d

De aztán sosem éred utol őket, ugye ?
Ebben a korban már....
:))

robroy007

ez ha jól sejtem a vízcsapra szerelhető orrszívó közcsavarja
ami ha műanyagból van pár alaklom után szívás össze szerelni (az eredetivel)

4um5b65d

Fogalmam sincs mire használja, de lehet kapni az épületgépészetnél ugyanilyen kinézetű, de más menetekkel gyártott cuccokat. Azok is műanyagból vannak. Hozott is egy mintát belőle.

PSoft

Mááá,hogy a francba ne érném utol!!!

Puhányok ezek,....egy se vóóót katona.:(((

Aztán,...mindíííg ez a vége:

Innejd felül a kollega,http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/szm%e1jlik/ggioG5N+YyENgU2FOY1PlPME+mv0=.gif" border=0> innejd felül,meg én.:)))

PSoft

Akkooo,emondom,én mire használom.:)

Van egy hatméteres, 10/8-as pneu csövem,speckó cső,speckó feladatokra.:)
A cső egyik végére esztergáltam egy tömlőcsatlakozót,amit egy ilyen b@szkütyű közdarab közbeiktatásával feltekerek a "predátor":),vagy mi a franc helyére,a csaptelepre.

Namost,a pneu cső másik végére meg,esztergáltam egy "buzogány szerű",kb.15-20mm átmérőjű saválló kütyüt.
Ez a saválló kütyű a palástján ki van furkálva másfeles fúróval,nyolc/tíz helyen.

Amikor gond van,csak "megdugom" vele a lefolyót:)),rányitom a meleg/forró vizet,és a csőben a buzogányos végű kütyüt előretolva a forróvíz leborotválja a trutyit a cső faláról.

Tutira bevált,mellőzni lehet vele a méregdrága,meg igen igen "környezetbarát" vegyszereket/csodaszereket.

xsugix

..mi anno (nemtudommikor ྜ-ྜྷ..) hasonló módszerrel fúrtunk át nagyapám garázsa előtti beton placc alatt a kerti csap vízvezetékének. Egyszerűbb volt, mint feltörni a betont. Igaz elég sok sárral járt.. Meg vízzel.. Hólyaggal.. :)

Rabb Ferenc

A buzigány szerű micsoda helyett esztergácsolj egy kúposat. A kis furatok pedig hátrafelé nézzenek 45 fokban a lefolyócső belső fala irányába. (a nagyok is ilyenek, csak ott 80-100 bár nyomással dolgoznak)

Így a csőgörényed szinte beugrik a helyére, és húzza magát befelé. De vigyázz, mert a szmötyi így kifelé fog jönni. De mindent kihoz, és nem tud elakadni az előtte lévő trutyiban

Persze ha a Te módszered bevált, akkor minek változtatnál rajta? Már én is csak verem a nyálam az okosságaimmal. De lehet, hogy azért van, mert még nem fordult meg a kv a bokámban [#vigyor2]

svejk

De a titok a hátrafelé álló furatokban van. hogy befelé menjen a sugárhajtómű elvén.
Ha profi lennél még kis forgó fejet is raktál volna az elejére, és akkor most Te lennél a Woma csőgörény feltalálója :))

svejk

Nekem meg minek kell addig írni amíg nem olvasom végig a topicot! [#falbav]

000000000

Sziasztok !

Egy Hyundai HYD500 eszterga tulaja lettem. Szeretném helyesen üzemeltetni. Az orsóházat feltöltöttem a hozzá adott barna löttyel, ami kb. 2/3 részig elég bele. A leírás szerint az első 10 nap után cserélnem kéne szerintük  "machine oil " kell bele?????? TCL 46-ot nem szeretnék venni 10-20 litert. (kb. 8dl a töltet) Jó-e bele a 75w-90 szintetikus sebességváltóolaj, vagy esetleg 5W 40 motorolaj ?  
Ebben csak két tengely van egymás felett fogaskerekek, golyóscsapágyak vannak. Nincs siklócsapágy, sem pedig olajfürdős kuplung.

000000000

Esetleg ezzel a tipussal van-e tapasztalata valakinek? Több néven is gyártják a kis kínaiak például Güde BV 20 , vagy Erba MultiPro 550, vagy  
http://www.usinages.com/tours/sujet-dedie-bv20-similaires-fartools-rexon-tmr4-t1095.html

Csuhás

Szerintem ilyen helyre bármilyen olaj jó. Jómagam az emuba is tescos motorolajt használok.

df7vv4ry9

én 15w 40 -est használok,hasonló esztergában