Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

szpinya

Háááát... nekem konkrétan a motorolaj nyírta ki az  összes kuplungot a gépemben(azt hiszem 8 darab van benne).
Mióta TCL 46-ra lett cserélve az olaj, (meg az az összes kuplung újra), mintha nem is ugyanaz a  gép lenne. Mind hangosságban, mind pedig kezelhetőségben.

svejk

Kuplongosba főleg ne jó a motorolaj, de erről már írtunk itt régebben.

KoLa

Nem tudja valaki hogy miféle 3 pofás tokmányba való, az ilyen méretű pofa? van belőle 11 garnitúra, de egyik tokmányomba sem jó!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Egy%e9bb/Tokm%e1nypof%e1k%2002%20m%e9ret.jpg" border=0>

robroy007

r2u4n063m

Szép estét!  
Tokmánypofát azt szokás csinálni, vagy mindenki veszi? A tegnap estét azzal töltöttem, hogy túrtam az internetet magyar vagy angol leírás után, de a csavarral szerelhető puhapofákon kívül semmi érdemi találat nem mutatkozott. Legnehezebb résznek a tokmánypofa menetbordázata tűnik számomra, ennek elkészítéséről azonban sehol nem olvastam.

kuv5p7226

Csinálásról még nem hallottam, csak puhapofa esetében.

4um5b65d

Egy fazékkoronghoz hasonló többélű maróval tudnád megcsinálni, vagy egy ütőkéssel.
Egyesével készülnek a hornyok.
Amikor kész van akkor egy másik keskenyebb profilú "fazékmaróval" ismét rá kell marni, de máshová helyezett forgásközponttal.

s2k5ycubj

Keresd a Sólyom Rolandot,neki rengeteg van eladó.

Varga László

Szerintem lengyel tokmány lesz.
A vonalkód miatt gondolom, vagyis rögzítőbarázdák sűrűsége miatt.

r2u4n063m

Tokmánypofa a késtartóba, csúcsmagasság középre, megfelelő sugárba állítani az ütőkést, aztán hadd szóljon, majd keresztszánnal felvenni a következő árok pozícióját - így képzeltem el a műveletet.  
Annyit megállapítottam képről, hogy a fogak teteje íves, 30 fok körül ugrál - kopottságtól, mérési pontatlanságból adódóan-, míg az alja egyenesnek tűnik, azonban az is íves, ~160 fokos, mint a hevenyészett, pixelháborús képemen látszik.  
Az alsó ívet sem lehet elhanyagolni akkor, mert ha pl csövet fogok meg, és belülről szorítom kifelé, akkor ezzel érintkezik a spirál.  
Nagyon kíváncsi leszek, meg tudom-e valósítani.  
Anyagminőségben mit volna érdemes megcélozni?  

r2u4n063m

Igen tudom, vettem már tőle tokmánypofát, de annyira nem létkérdés, elhobbizgatok egy garnitúrával, csak jó lenne, amit át lehet alakítani, meg a revés anyagokat nem a "tiszta" pofával esztergálni. Meg annyira nem is olcsó dolog, megérné vele szenvedni egy kicsit, ha használható a végeredmény.  
A kép lemaradt az előbb:  
https://lh3.googleusercontent.com/-139yK6Dms18/UJFtMxyOQFI/AAAAAAAADTM/ZZstfG6QI24/s512/m%25C3%25A9retes.JPG" border=0>

000000000

Nem Sas Roland véletlenül? :)

Én nem vettem még tőle semmit, az árait nem az én fizetésemhez találták ki. :(

000000000

Ejj..mire való itt a fórumon ez a sok cnc marógép...Normális szerszámmal szerintem ki lehetne marni,ismerősöm múltkor a reszelőt fúrta át előttem az egyik kidobásra ítélt valószínűleg tömörkeményfém fúrójával nem is kis sebességgel...

s2k5ycubj

Csak egy kicsit kéne visszaolvasni és már meg is van.[#wow1][#wow1][#integet2]

s2k5ycubj

Hát a link sajna nem sikerült,de nézd meg a 23118-at. Egyébként szerintem nagyon baráti árai vannak.