Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Látszik, hogy PSoft is a mi tehenünk borja.
Kiváló Múúúú-szaki megoldás.

PSoft

Múúúú-tkor is múúúú-tattam egy múúúú-nkaigényes múúúú-szaki meeee-goldást!

De,Ti asse mondtátok,hogy múúúú.:(((

Pedig aztán rendesen Mekkkk volt csinálva az is.:)))

Hejjjj,ha lenne http://turning.fw.hu/" TARGET=_fnew>hozzáférésem,becsempészném a rengeteg "okosság" közé.:)
Ott lenne a helye.:)))[#worship]

000000000

Igen, a névleges értéke a 230V és nem 8 éve, hanem vagy 20 éve vagy több. De mindenhol trafófüggő ez az érték. 238V símán lehet bárhol. Majd terhelés hatására visszaeshet, de nem nagyon szokott.

000000000

Egyébként az az igazság, hogy egy villanyásznak mindenhez értenie kell, ha meg akarja javítani a gépeket, bármit. Ismernie kell a technológiát, mert a gépés ésszel elmondott hibaleírásból nincs az a villanyász, aki megoldja a problémát. De ha átlátja, akkor az is megoldódik. Közben meg ráragad, mint cigánygyerekre a kosz. Ezzel én is így vagyok. A MOL-nál sok észlény kezelő van, volt akik semmihez nem értettek. Úgy pedig nem lehet hibát keresni és javítani. Tehát az esztergálás is ráragadhat, a gondolkodásról meg ne is beszéljünk.

000000000

Helló E2N esztergához keresek szegnyerget,kéziszánt ill késtartót, 3 pofás tokmányt:Sajnos ellopták a gépről a ..........!Köszönettel.

svejk

Letettem volna a nagy esküt hogy Kettóezer egynéhányban váltottunk.

svejk

"A vitaanyagot többszöri módosítás után 1993. szeptemberében fogadták el, s a konszenzus eredményeként született MSZ 1 jelû szabványt a Szabványügyi Közlöny 1993. decemberi számában közzé is tették. Ez - nemzetközi egyezményekkel összhangban - elôírja, hogy az új villamos készülékeket a "megszokott" 380/220 V-os hálózati tápfeszültség helyett a továbbiakban hazánkban is 400/230 V-ra kell tervezni, valamint csak ilyen készülékeket szabad gyártani. 1996. január 1-tôl már csak a 400/230 V-os készülékeket szabad forgalomba hozni. Tartalmazza továbbá, hogy 2003. január 1-jétôl a hálózati feszültség névleges értéke 230 V kell, hogy legyen"

Tehát a végleges átállásnak 9 és fél éve kellett megtörténnie.
Közel 20 éve még csak a tervezett született meg.

PSoft

Biztos voltam benne,hogy utánaolvasol.:)[#eljen]

És,már-már © Szalai-s precízitással meg is osztod veünk az infókat.:) [#worship]

4um5b65d

Vajon ezt mire használhatják ?
Volt aki azt mondta, hogy cipőtalp maró...

http://kepfeltoltes.hu/120805/cip_sz_mar__1_800_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/120805/cip_sz_mar__2_800_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

svejk

Pfauter lefejtőmaró. Vagy nem?

4um5b65d

[#ejnye1]
Ha az lenne rá sem kérdeztem volna... :)

svejk

Akkó' meg szecskavágó. :)

mxjj54gxi

A marós könyvben ilyet a közönséges nagyoló marásokhoz mutatnak, vagy rosszul emlékszem?
Tüskére szokták húzni, bár fura, hogy nincs reteszhorony benne

t334wehtf

Én valami faipari nagyolóra tippelnék, mert a forgácsárok nagyon nagy, cserébe a fogtő erősen elgyengített, viszont forgácstörős kialakítású.

Amúgy ha nem volt valami nyomós oka a kialakításnak, akkor azt mondanám, hogy eléggé amatőr tervezés...

mxjj54gxi

Faiparinak ez nem jó, túl sok a fog, roszak a fogszögek oda, és ez a forgácsárok bizony kevés oda, mégha nagynak is érzed.