Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nem, nem, biztos, hogy nem faipari, mert kb 3mm-es a fogak közti távolságok.
Fémre sem lesz jó, ahhoz túl karcsú a fogtő...
Amúgy 45 körüli az egész szerszám átmérője...

4um5b65d

640x480-as képekkel és a képekhez tartozó txt formátumú szövegekkel hamar bekerülhet a műved az áhított helyre.
Én jól ismerem a főszerkesztőt, majd szólok neki az érdekedben... :))

PSoft

Áááááá!

Mit keresnék én ott egy "profi" árnyékában???
Nem is lehet komoly "főszerkesztő" az,aki támogatna egy hozzám hasoló pancsert.:)))

PSoft

Egyébként a dolog pikantériája,.....

Most,ebéd előtt telefonált a kuncsaft,hogy "elmérte" a kapuszelvénybe beférő görgök átmérőjét.[#falbav][#falbav][#falbav]

Úgyhogy,holnap hozza vissza a vasat,még "faragni" kell belőle pár milit.:)))

Nem is tudom mérges vagyok rá,vagy nem,....jó ez nekem így???

Hopppssz!
Hááá,jó ez nekem így!!!!
Hónap is lesz ebéd.:))
[#wink][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Üdv mindenkinek
Tud-e valaki eladó faesztergát?

Vetesi75

Üdv! Eléggé furcsa szerzet. A képről nekem úgy tűnik, hogy a forgácstörő horony nincs hátraesztergálva, ezért a fogak egyik oldalán nincs biztosítva a megfelelő hátszög.

Vetesi75

Ennek ellenére el tudom képzelni, hogy puha anyag esetében ez előnyös is lehet, mert az oldalirányú erő valami asztalhoz vagy határolóhoz szorítja a a munkadarabot.

4um5b65d

Á, azon ne aggódj.....
A főszerkesztő észre sem veszi, hogy "pancser" munka, nem ért az hozzá. :)))

4um5b65d

Nem csak hátszög nincs a fog egyik oldalán, hanem a fog töve sincs hátra esztergálva, vagyis a mart anyagba nem hatolhat a szerszám teljes fogmélységig. Sőt a palást nézetnél jól látszik, hogy a bal oldalon nem fut ki a fogtőnek a marása. Nem csak, hogy nem fut ki, de még csökken is a mélysége ahogy a szerszám széle felé haladunk.

Varga László

Szerintem ez egy el.b.sz. tt szerszám aminek egy testvér darabját egy haveromnál láttam.Ő se tudta hogy micsoda, de egy cipész műhelyből örökölte.

xg2w6ib9x

Szia Gyursi !
A #36551-es hirdetésben (adok-veszek topic) NyáriG fórumtársunk hirdetett egy házi készítésű faesztergát, ami szerintem elég baráti áron volt feltéve.
Igaz, hogy ez még május környékén volt, de egy próbát talán megér, hátha megvan még.
Itt a http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1111338935&order=reverse&index=39&azonosito=hobbycnc" TARGET=_fnew>link[#wave]

VighLajos

Próbáld meg az "előttem szólót"!
Masszívnak néz ki, és nem drága ennyi pénzért.

Einhell, Güde stb. 1000 mm-es gépet 30-40e Ft-ért nem érdemes venni.
A szán 40x40-es vékonyfalú zártszelvényből van, a szegnyeregbe fogott 70-80 cm hosszú anyag meghúzásakor az ágy felpúposodik.
Van egy ilyenem, múlt héten szétszedtem, korongcsiszoló lesz belőle, no meg így kisebb helyet foglal el.

000000000

Keresek (Megpróbálom itt is, hátha) Kis müszerész esztergát keresek. Max 500as csúcstáv, akár lehet kínai, de inkább régi magyar/orosz/akármi. Kitétel menetvágásra képes, és meglévö cserekerekek. Többi kiegészítö annyira nem számít, de a fogaskerekek igen! Ha van valakinek, bátran keressen emailban! Köszönöm!

mxjj54gxi

Ahogy felszereled egy stabil lapra, azonnal nagyságrendekkel merevebb lesz, eléri egészen a használhatósági határt! :)
Én még 16-ért vettem, és ha ki van merevítve, ha a síktárcsáját felszabályozzák, ha felezik a fordulatait, egészen jól használható valami lesz belőle.
Csodákra persze nem képes.

000000000

http://www.elforum.ro/viewtopic.php?f=59&t=119896
Ez egy klasz kis gep,ad hozza 2 tokmanyt,osztofejet,ket fele szegnyerget,marofeltetet,es meg sok mas aprosagot.
500 euro kb amit ker,alkukepes.
A hatulütöje a dolognak hogy Bukarestben van es eleg draga a posta.
Ha nem lenne a kinai esztergam szivesen megvennem.......