Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Az emulziós csöved meg valami töltőceruza?

Csuhás

Majdnem. Egy gégecsöves lámpa adta a csövét, a fúvóka padig a pneumatikus cuccos turkálós dobozban talált illeszkedő menetes "valami"-ből készült egy kis igazítással. Hátul egy gázszelep a csap, és a keresztszán még szabad T hornyába van rögzítve.

svejk

Ha egyszer elindítom az E2N-emet akkor én is ilyen minimál hűtésben gondolkodom, nincs lehetőségem "pancsolásra".
Persze nagy dolgokat vagy sorozatot nem tervezek csinálni.

nvnshmpmn

Ez egy jó ötlet. Igazán költségkímélő megoldás.
Érdemes továbbfejleszteni. Pl. vasdarab, vascsavarral. Valami könnyen kezelhető megoldásra feltétlen szükségem van, mert nekem szinte ahány kés, annyi méretű a készletem[#vigyor2] Ahogy sikerült összevásárolni.
Csináltam a gépemre egy ékszíjhajtást a cserekerekek helyére. Így most kímélem a cserekerekeimet, ráadásul sokkal halkabb lett a gép is.

jsugc4fsx

Atti19 Az ékszijhajtásról tudnál képet ferakni meg a méreteket is érdekelnének .

sasi

Hogy én sem maradjak ki az össznépi késbeállító ötletezésből…
Én az alábbi segédeszközre esküszöm, egyszerű, gyors ezért praktikus.

http://sasovits.hu/cnc/vegyes/P6028711-.jpg" border=0>

000000000

Valaki az Epple és a HBM(330x1000) esztergapadokról tud vmi véleményt mondani?

svejk

Erre is az aggályom a #21424-ben található
Én a helyén való mérést preferálnám mindenképpen.

s2k5ycubj

Én is próbáltam ugyan így és szinte sosem volt pontos mert az alátét lemezeim nem mindig egyenesek és a befogásnál számít a csavarok sorrendje,a kés kilógása,stb. Ezért mindig a helyén mérem.

000000000

Így a jó, ahogy írod![#eljen]
A Laslie célszerszáma nagyon tetszik![#taps]

svejk

5,71 fokos lejtőnél lenne 1mm vonaltávolság estén 0,1 mm magasságkülönbség.
Jó kis HobbyCNC feladat, az osztásokat felgravírozni és a lemezt kontúrmarózni a lejtő szögével :)

4um5b65d

Nincs az sehol előírva, hogy egy anyagból kell ezt gravírozni és kontúrmarni.
Egy tolómérő nóniusza is külön anyagból van felcsavarozva.
Bár Te 1mm skálaosztással számoltál ami szerintem egy hangyányit kevés, én legalább 2mm-ben gondolkodnék. A rajz amúgy 3mm-ről szól.
Végül is ez gépfüggő. Nálam nagy gépen jó lenne a 3mm.
De maradjunk a 2mm-nél.
Csinálni kell egy 20mm hosszú skálát (2mm-es osztással) és azt felcsavarozni egy egyenes lemezre. Nem nehéz beállítani.

4um5b65d

Nekem ez a módszer annyiban sántít, hogy ha odapakolod az alátéteket és eltérést látsz akkor szemre vagy kénytelen megsaccolni, hogy mennyi hiányzik még a csúcsmagassághoz.
Ha tolómérővel méred át az alátétet és a kést akkor számszerűen nyúlhatsz már oda a például 0,8mm-es alátéteidhez.

nvnshmpmn

Azt hogy lehet megállapítani, hogy pontosan mekkora a csúcsmagasság a késtartó alsó felületétől, ahova a kés felfekszik?

000000000

Befogsz valami anyagot aminek ismert az átmérője vagy akár egy fúrószárat,késtartóval ráállsz hogy beérjen a kés helyére aztán tolómérővel mérheted,vagy hosszabb anyaggal amit csúccsal megtámasztasz és akkor akár végigmérheted hogy az ágy párhuzamos-e a befogott anyaggal.