Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Lehet így is 'effendi' lényeg a méret![#nevetes1]

4um5b65d

Na, most jöttem rá, hogy miért mondják a nők, hogy igenis fontos a méret.
Az "álló báb" miatt.
[#nyes]

000000000

Az sem baj ha  mozog a báb is.Na lényeg kipróbáltam a Kolától kapott állóbábot amit megtalpaltam a gépemhez.Remek dolog.

KoLa

[#eljen] Jó válasz![#nevetes1]

KoLa

Megnéznénk az utóéletét! nics véletlen pár fotó?

000000000

Köszönöm mindenkinek a segítséget ! Sajnos nekem kicsi a méret.....eszterga ügyben(is)... [#rolleyes]
A levágott csövet különben egyből be lehet tenni a csúcsok közé ? Azért gondolom előtte legalább merőlegesre kell "faragni" ?

000000000

http://www.kepfeltoltes.hu/120229/eszterga__ll_b_b_004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>http://www.kepfeltoltes.hu/120229/eszterga__ll_b_b_005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

KoLa

A merőlegesre faragás feltétlenül szükséges! ha kicsi a gép akkor azt is bábba!

KoLa

Ez IGEN!!!
Jól megcsináltad![#eljen]
Mi a tipusa a gépednek?

4um5b65d

Vagy amit még szoktunk itt Pécsett csinálni (mondom sector-nak), hogy hosszabbra hagyom a csövet, majd a tokmány mellett leszúrok belőle valamennyit mindkét végből.
Az már bőven elegendő derékszögűséget eredményez a két csúcsos támasztáshoz.
Ebben az esetben a sorját rajta szoktam hagyni és úgy nyomom meg két csúccsal. A sorját vagy benyomja a furatba, vagy kinyomja a furatból.
Ha olyan sorja keletkezik ami jól eltávolítható egy fogóval akkor leszedem. Ekkor marad egy kicsi sorja amit a csúcs simán eldolgoz.

KoLa

Milyen jó! hogy Pécsett is úgy csináljátok Ti! mint Mi, itt Kisújon![#nevetes1]

000000000

A gép valamikor az 1900-as évek elején készült lábhajtásos kivitelben 750mm csúcstáv 110mm csúcsmagasságú a szán felett 150 mm forog el,kivehetőágyas sajnos ez a darabja hiányzik róla ezen a helyen 300 mm forog el,hossz és keresztelőtolás van rajta cserekerekes illetve 11 fokozatú a nortoszekrény igy 1cserekerékpárral különböző fokozatokban 6 metrikus menet vágható rajta .A meglévőkkel jelenleg 0,8 mm-től 3 mm-ig.A főorsóházban levő mechanikus irányváltó a lakatszekrényen kapcsolható ami menetvágáskor praktikus nem a motort kell .Jelenleg 4 fokozatú a fordulat de még egy plusz tárcsát teszek a motorra ami 750 wattos.

4um5b65d

Akkó Ti tudtok valami... :)))

KoLa

Na én kész vagyok! 1900-ból és lábhajtásos? hol szerezted?

KoLa

Nem sokat!csak hogy fö a méret![#bohoc]