Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

RogerCo

:) közelíteni megközelítettem ezzel a módszerrel, de nem lett jó :(

Robika37

A géptartozékokon az osztókörök nagy általánosságban egész méretek. Ha nekem is valami marhaság jön ki akkor utána számolok többször is.
Utána pedig felfúrom nagyobbra a lukakat :-DD

s2k5ycubj

Tulajdonképpen mindegy,hogy ha egy kicsit kisebb vagy nagyobb az osztókör mert nem ez pozicionálja átmérőre a tokmányt. Szerintem jobb is ha nagyobbak a furatok egy kicsit,könnyebben a helyére talál a tokmány.

000000000

Tokmánytárcsa készitésnél belső felfekvő felűletet nem oldalaztad fel? Vagy én látom rosszul?

4um5b65d

Valamit elszámoltál, ennyi az egész.
Robika módszere jó kell legyen.

Bár én mondjuk a tokmány külső átmérőjéből indulnék ki.
Betekerek egy csavart a menetbe és a tokmány külsejétől rámérek a csavar külsejére, vagy csak simán a magméretre mérsz rá kívülről.
Onnan már csak egyszerű számítások és jó kell legyen a dolog.

4um5b65d

Uram gatyám, most látom csak, hogy furattól furatig mértél....
Minek ?
Arra semmi szükséged nincs.
A lyukkör számolható, azt egy késsel körkörösen bekarcolod a hármas feljelölést pedig a 3 pofás tokmány pofáinak segítségével egyszerűen bejelölheted.
http://turning.fw.hu/t018.html" TARGET=_fnew>Így mint ahogy itt van.

vjanos

Apropó, mikor frissül az oldal? [#papakacsint]

4um5b65d

Nagyon sok most a melóm, azért lassult be a dolog. Még a műhelyt is be kellett zárnom, hogy haladni tudjak a munkákkal.
Amúgy van nagyon sok képsorozat készen, csak szerkeszteni, beilleszteni kellene őket.

nvnshmpmn

Jó ezeket a dolgokat észben tartani, ne akkor kezdjen agyalni az ember rajta, mikor haladnia kéne.
Dörzsárazáshoz milyen általános szabály van? A ráhagyást illetően.

RogerCo

:)
Amikor már megvolt az általam jónak hitt osztókör, azt késsel körkörösen felkarcoltam, Levettem, és az osztókör sugarával feljelöltem a hat pontot. A 3 pofás tokmányt nem értem hoj jön ide, mert amikor ezzel "küzdöttem" a tárcsa főorsó végén volt egymagában:)
De a következő kettővel már majd ügyesebben rárok el...

D.Laci

Mint a képen is látható. Készitel egy támasztó rudat. Tokmány pofa alá berak ütköztet. sugár irányú karcolás az osztó körnél. Támasztó kikap. Tokmányon fordit 120°-ot támasztó be, ütköztet, karcolás, ezt még egyszer megcsinál és örül. :)

http://turning.fw.hu/t011-t020-----/t018_b.jpg" border=0>

RogerCo

Ezt maximálisan ÉRTEM :) De ebben a munkafolyamatban sehol sem volt a tokmány:) Erre mondtam, hogy nekem nem volt jó, ez a megoldás.

http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_02_26_Eszterga_Tokmanytarcsa/PICT1050.JPG" border=0>

D.Laci

Forditot pofával fogj rá egy tokmányt a tárcsára.

000000000

Ekkor is egyszerű 120 fokban bejelölni.Kell rá egy kört karcolni rá majd a kör felét körzővel hatszor    rájelölni, minden második pontnál keresztszánnal vonalat húzni aztán meglesz a három vonal amire majd a tényleges osztókör lesz készítve.

ywathzay

na de ha már amúgy is felrajzolta a hat karcolást, akkor már nem kell a keresztszánnal is újra karcolni, elég a megfelelőket kifúrni