Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Ez a 120 fokosra vonatkozik.
Nekem így marha pontosan sikerült kifúrkálni átmérő ötös lyukakat a múltkor.

nvnshmpmn

Én se tudtam ezt, mikor a tárcsámat csináltam-sajnos.

nvnshmpmn

Különben fenn van ez itt valahol a fórumon, én is innen vettem.
Ha jól emlékszem, pont Laslie írta be egy bejegyzésben. Én is innen vettem.
Hatszögnél is érvényes.

RogerCo

Köszi [#worship]
Utánna számoltam, és télleg nagyon pontos.
Rajzoltam egy 145-ös osztókörre 3 furatot. ezek távolsága a középpontból mérve: 125.57 Ezt felszorozva az álltalad írt 1,1547-el :144.995679 ! :)  
A következőknél IGY fogok eljárni !

nvnshmpmn

Köszönet annak, aki beírta.[#nyes]
Én pont ugyanúgy jártam, ahogy Te is elsőre.

RogerCo

Már csak az kell, NE felejtsem el :) Szerintem csinálok holnap egy kis magyarázó móricka ábrát, és kiragasztom az Esztergához a szerszámos szekrény ajtajába !! :)

nvnshmpmn

Ez a beszéd!
Pont így jártam el én is.[#circling]

000000000

RogerCo

Köszi:)
Már csak azt nem értem hogy van most egy 3 ill. 4 pofás 160-asom az egyiknek 130 a másikak 132 az illesztő pereme.. A zalatools-nál meg csak 130 van. de az osztókör jó lehet mert én 145-re vettem és az nagy volt. ki gondolta volna, hogy 143 ?:)

RogerCo

Mindenesetre még most elkészítettem a móricka ábrát :) Ha kell valakinek innen le töltheti: http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/Tudas_bazis/Osztokor.pdf" TARGET=_fnew>Móricka ábra

ANTAL GÁBOR

majd megszorozni 1,1547-el.    
Az a bűvös szám: a szinusz 60 fok reciproka

000000000

Amelyiknek nagyobb illesztő átmérője valoszinű hogy felesztergálták/szabályozták.

ANTAL GÁBOR

egy mezei kalkulátorral is ki lehet számolni : 1.1547= 2/négyzetgyök (3)

nvnshmpmn

Hogy mik vannak!

Robika37

?? Illesztő átmérő mérhető menet magátmérő mérhető (hozzáad) falvastagság az illesztőátmérő és a menet magátmérő közt mérhető (kétszer hozzáad). Nem kell ezeket annyira túlvariálni.