Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nekem pedig elveszett amit beírtam...

000000000

Ilyesmire!!! Tudnál még nekem ilyeneket belinkelni?? Tengelyekről!! Nagyon megköszönném!!!:)

RogerCo

Nem olyan régen volt itt kérdés az EAN esztergák főorsó vég kialakításai, akkor lett ez őssze gyűjtve.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt" TARGET=_fnew>Itt nézzél még szét !Háhta lesz közte olyan ami neked kell.

000000000

Az a baj hogy méretkezett rajzok nincsenek a gépkönyvekbe!! Egyik ismerősöm mondta, hogy valamilyen régebbi könyvbe vannak ilyenek, de sajnos nem tudom a nevét!!!:( Van nekem egy MVE280-asról, csak az nem jó nekem!!:)

HJózsi

Csuhás

Sajna ezek a gyártási doksi részei. Így ma már alig lelhetők fel papíron is, digitalizálva pedig végképp esélytelennek látom. Viszont ha találsz ilyen anyagot akkor tisztelettel elkérném, hogy meg tudjam osztani.

000000000

szpinya

Szerencsés emberek vagytok!
Nekem egy KCR daru plusz egy Manitou homlokrakodó is majdnem kevés volt.
40-es tengely(egykori tanárom szerint "tömör cső") is meghajlott alatta.

4um5b65d

Mit kell olvasnom, Robika ?
Csak nem mikroprocesszorokat fogsz gyártani ?
Vagy esetleg új nő van a láthatáron, hogy hegyezni kell a cerkát ?
[#buck][#nyes]

nvnshmpmn

Márpedig a tömör cső, az komoly dolog.
Mit vettél Te, hogy ekkora fegyverzet kellett a mozgatáshoz?[#csodalk]

nvnshmpmn

Mindig is mondták nekem, hogy tulajdonképpen szerencsés ember vagyok, csak eddig sosem akartam elhinni.[#nyes]

szpinya

Stanko 1M63/3000
Laza 6 tonna a kicsike.

nvnshmpmn

Az aztán már tényleg nem nevezhető ceruzahegyezőnek.  
Gondolkodóba ejtené az embert, hogy mi egyszerűbb? Levinni a pincébe, vagy inkább fölé építeni a házat.[#confused]

szpinya

Én az utóbbit választottam.
Beállítottam a helyére, majd köré építettem a műhelyt.  
Csak a pontalapokba belement 4 m3 beton, az eszterga alá.
Lehet hogy kicsit túlzásba is estem, de biztosra akartam menni, hogy a későbbiekben ne süllyedjen meg a cucc.

Robika37

Megvan már egy ideje a kicsike, lassan a szabadidőt lopkodva megpróbálom feléleszteni még mielőtt teljesen elfeledem hogyan kell programozni.
A cerkát meg nem köll hegyezni jóvan az úgy ahogy van az illetékes szerint :-DD