Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

du ju szpik ing lis:))

szpinya

Ha valaki keres esetleg ceruzahegyező esztergát, a szerszámpiacon van most fenn vagy 4 darab , jófajta kis cucc.

KoLa

Ó veri vell aztat!
áj dont szpík inglis[#nevetes1]

jsugc4fsx

üdv!segitségetkérnék e2n tulajdonosoktol milyen cserekerek tartoznak a géphez?Nekem midegyik hiányzik ,gépkönyvem sincs és a táblák  is hiányoznak.Melyikek a legszükségesebbek pl 0.5 előtoláshoz.Vagy lehet ezeket ékszijtárcskal helyetesíteni?

Robika37

Hát ja. Nincs ezzel gond igazi home made megoldás.
Én azt vallom,hogy az univerzális dolgok egy kicsit mindig sántítanak nem véletlen,hogy a kis esztergákhoz van magassági szán nagyokhoz meg nincs (már törtem derékba 32-es marót amikor megemelte a szánt),hogy marni lehessen vele és nincs hozzájuk (kivéve spec. gépeket) vésőfej. régi cégemnél is szoktunk vésni egy-egy hornyot akár gyorsjárattal is a bátrabbak sok sört fizettek a TMK-soknak.
 Más erőviszonyokra vannak kitalálva az esztergák .... kár ezt erőltetni.

Robika37

Ha nem akarsz menetet vágni akkor lehet ékszíjjal, kínálnak is hozzá simításhoz javasolják főként.
Az oka annyi ,hogy nagy fordulaton ne kopjanak a cserekerekek és csendesebb a gép.
Csuhás kolléga "könyvtárában" van fenn gépkönyv.

nvnshmpmn

z=24, 32, 48, 64, 71, 80, 113, 120, 127

nvnshmpmn

Ezen az ékszíjas megoldáson én is gondolkodom.  Meg lehetne azt csinálni házilag is.

jsugc4fsx

köszi hát menetvágás egyenlőre [#confused][#confused][#confused]

nvnshmpmn

Vagy pedig mondjuk a z=80-ast megcsinálni poliamidból, vagy textilbakelitből. Attól is csendesebb lenne, bár így sem nagy a hangja.

jsugc4fsx

Hát igen csak ékszijtárcsa méretek[#nemtudom]

svejk

Én már vettem 1,25-ös modulmarót hogy legyártsam magamnak őket. :)
Nekem csak ezek hiányoznak ha jól emlékszem: 32, 48, 64, 71
De ehhez a művelethez még a marógépembe is lelket kell lehelni. Az még bizonyosan lesz vagy egy hónap.

Robika37

Igaz amit mondasz, de ha nincs akkor nincs.
A modulja 1,25 sajnos ezt nem lehet beszerezni a hajtástechnikai cégeknél van 1modulos és 1,5-ös.
Egyediben gyártatni nem túl olcsó a hirdetések is ezekhez a dolgokhoz igazodnak árban....

nvnshmpmn

Olyannal nem érdemes kísérletezni, hogy a keresztszán hátsó, T hornyos asztalára csinálni egy nagyon egyszerű marót?

nvnshmpmn

Mindjárt felteszem a táblázatot a kepfeltoltes.hu-ra