Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Felírtam az igényt ... ;)
Jelzek emilben, ha lesz valami jóáras...
Ami van épp azt lefoglalták... Az első gyorsváltós készletem, a fotókon rajta van a mappámban...

Bordogh

ha ez az emura vonatkozik akkor felületesen lvastad, ugyan is ez a nagypontosságú kivitelre íródott. nem a sima emu 200ra

Bordogh

Ismerjük egymást???

s7manbs8

Persze csak itt mindig sokszor a pontosság témában el vagyunk varázsolva az ezred mm-ekkel. :)

s2k5ycubj

Egy kis segítség kellene,van egy progress 525-ös nagy esztergám. A gond az olajzással van,motor forog pumpa nyom idáig ok.A főorsó csapágyhoz előre és hátra csöveken megy az olaj,a csapágy másik felén pedig távozik a kenés utáni olaj.Ez egész addig így is van ameddig nem pörög nagy fordulaton a gép,ilyenkor ugyanis nem jön olaj a visszatérő ágból.Nem szorul meg és nem is melegszik a csapágy,de nem szeretném tönkretenni.Sajnos itt is mint annyi más helyen már nem teljesen gyári,illetve gányul van javítva.Kicseréltem a csöveket és az egyik kérdés,hogy a nyomásos olajcső vajon melyik oldalra kéne menjen,most nem szedtem szét,majd lefényképezem.A másik az olajnyomás,lehet attól is hogy kicsi a nyomás,vagy nem megfelelő a viszkozitás? Egyáltalán kell a visszafolyón folynia? Esetleg ismeri valaki ezt a gépet?

000000000

Üdv a fórumban Mester!

mxjj54gxi

Ezt én csináltam, és már fenn van a datán, Csuhás jóvoltából! :)))))))))))

mxjj54gxi

Minden rendben van azzal a mondattal, ugyanis ezeket gyárakba szánták, és ott rendesen a leharcoltabb gépeken nagyoltak, lerabolták a munkadarabot, majd az eleve nagypontosságú, vagy a kevésbé leharcolt gépeken drehálták készre.
Ezzel spóroltak rendesen, mivel egy gép élete mindig készregyártással kezdődött, majd két-három téemká után ment egyre előrébb a gyártásban, egyre kisebb pontossági igényű melóval, ahogy kopott. Végül kipottyant a vastelepre, mint ócskavas.
Ha otthonra sikerülne beszerezni egy vadi újat ebből, akkor otthon nyilván más szabályok szerint dolgoznál rajta, mivel a határait feszegetve sem tudnád belátható időn belül elkoptatni a gépet, hiszen nem három műszakban dolgozol rajta akkora terheléssel!
De a gépeket erre a terhelésre tervezték!
Persze a gépkönyvi adatokat ott sem érdemes túllépni, de nincs is rá igény, ha jól rémlik a sima EMU is 0,2mm2 legnagyobb forgácseresztmetszetre tervezett.Az azért elég combos forgács már otthoni viszonylatban.

mxjj54gxi

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt" TARGET=_fnew>Ezt még nyálazd át
Van itt egy csomó kép is EMU-ról, amit azért csináltunk, hogy segítsük a szét- és összeszerelést. Csináltam műhelyrajzokat egyes alkatrészekről, amik esetleg el szoktak veszni, így legyárthatóak, meg van még pár okosság, amit kitaláltunk a géppel kapcsolatban.

vjanos

Ha jól tévedek igen, együtt koptattuk a padot a Bélában :)

Írok egyet a régi freemailes címedre, ha még az él...

000000000

Tisztelt Úraim!!!! Szükségem lenne, valamelyik eszterga típus bordástengelyének, vagy főorsójának műhelyrajzára amelyik be van méretezve!!! Kérem aki tudna segíteni jelezze nekem!!!! KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!! NAGYON FONTOS LENNE, MIHAMARABB!!!

4um5b65d

Talán csak nem tanulmányi célból kellene a dolog ?
Akkor biztosan előkotor valaki valamit...
:)

Robika37

Üdv Józsi !

Kérlek húzz még egy strigulát. Valami jóáras ,amihez esetleg tudnék hagyományos marógépen marogatni betéteket az engem is érdekelne, "ceruzahegyező" méretben -SZIM MINITURN-hoz kellene.
Előre is köszi.

Robika37

ez meg hogyan jött össze ?

RogerCo

Nézdd meg ezt: http://data.hu/get/4634257/eszterga_foorso.zip" TARGET=_fnew>http://data.hu/get/4634257/eszterga_foorso.zip Ebben a szabványban elég sok minden be van méretezve. ilyesmire gondoltál?